Categorieën/ Opperrabbijn JacobsDayan EversAntisemitisme binnenlandAntisemitisme buitenlandNederland tav Israel en Joden in NL » 
Massale oproep in Den Haag voor solidariteit met Israël Auteur: De Redactie | 292 keer gelezen
Bron: Joodse Omroep
vrijdag 30 oktober 2015 14:41 uur

Meer dan 400 mensen verzamelden zich vanochtend voor het Tweede Kamergebouw om hun solidariteit met Israël te tonen. President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit is op bezoek in Nederland voor ontmoetingen en diners met onder meer premier Rutte, koning Willem-Alexander, diverse ministers en Parlementsleden.

“Onbegrijpelijk”, vindt Roger van Oordt, directeur van Christenen voor Israël. “Het is een gotspe dat Abbas, die zijn bevolking stimuleert en goedkeuring geeft aan het ombrengen van Joden, nu met alle égards wordt ontvangen door de Nederlandse regering”. Samen met het CIDI riep Christenen voor Israël haar achterban op om een statement te maken tegen het warme onthaal van Abbas.

De Tweede Kamerleden Van der Staaij (SGP) en Voordewind (CU), deelden hun verontwaardiging tijdens de manifestatie op het Plein, evenals Rabbijn Evers en Opperrabbijn Jacobs. De ambassadeur van Israël, Haim Divon bedankte alle aanwezigen voor hun komst uit alle delen van het land. Hij bedankte voor de niet aflatende steun van de Nederlandse vrienden van Israël.

Hanna Luden, directeur CIDI, riep Abbas op: “houd op met het verheerlijken van terreurdaden, denk aan de ouders, gun uw volk een vredige toekomst! Terrorisme heeft geen toekomst, alleen overleg kan toekomst bieden voor uw volk”.

  Website
 
Inloggen
Zoeken
Contact
Links
Copyright © 2018 Jodendom Online, Alle rechten voorbehouden.