17 Niesan 5784 | 23 april 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
De seculiere IDF is het enige leger die openlijk getuigen van G'ds Aanwezigheid
Publicatiedatum: dinsdag 22 juli 2014 Auteur: Redactie | 1.744 keer gelezen
Halacha, Parasja, IDF, Redactie, Talmoed Tora, IDF: meest humane leger, Jodendom en de IDF, Oorlogsvoering, Media_Politiek, Moessar [ethiek], Media_samenleving, Operation Protective Edge »
Tijdens  de huidige Operation Protective Egde heeft de IDF Commandant over de Givati Infanteriebrigade een opmerkelijke uitspraak gedaan. De 43 jarige kolonel Ofer Winter zei volmondig dat Chamas G'ds Naam lastert. Zijn troepen, die aan de grens van Gaza zijn gelegerd, werden per brief door hem aangedrongen gezamenlijk aan om Hasjem te vragen dat de IDF de overwinning te geven over degene die Zijn Naam lasteren.

Winter drong zijn militairen erop aan om de Sjema' uit te spreken en "de G'd van Israël" aan te roepen om "ons naar het pad van succes te leiden, wanneer we vechten voor het belang van Jouw volk tegen een vijand die Jouw Naam vervloekt."

Zo zijn er nog talloze voorbeelden waarin het seculiere leger, die steeds religieuzer gaat worden, toch haar lijntje naar de Allerhoogste intact houdt. Zie HIER hoe een militair 'Sjalom Aleichem' voor Sjabbat speelt en hoor HIER hoe de IDF Tehilliem/Ps. 121 zingt.


Voorts
HIER een bijzondere video. Tussen oorlogsvoering in Gaza hebben de militairen even een ontspannende opfrisser nodig. Ondanks ze moe zijn, gaan ze – sommige nog met beschilderde gezichten – even los, om hun geloof in Hasjem Die hen beschermt toe te zingen.

Lees ook Het Geheime Wapen van het IDF. En zie ook HIER.

Pagina index:
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.