16 Niesan 5784 | 24 april 2024
Dossiers
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Dossier / Mosab Hassan Yousef

Mosab Hassan Yousef is de zoon van sjeik Hassan Yousef, de medeoprichter van Hamas. Hij zag in zijn jeugd dingen die je niet zou moeten meemaken: mensonterende armoede, machtsmisbruik, martelingen en dood. Hij was getuige van de onderhandelingen achter de schermen tussen leiders in het Midden-Oosten met uitkomsten die alle journaals haalden. Hij werd vertrouwd tot in de hoogste regionen van Hamas en deed mee aan de intifada. Hij zat gevangen in enkele van de meest gevreesde Israëlische gevangenissen. Zijn gevaarlijke keuzes maakten hem tot een verrader in de ogen van de mensen die hij liefheeft.

Eens voor wapenbezit gearresteerd, werd hij gerekruteerd door de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet. Als oudste zoon van sjeik Hassan Yousef kreeg hij de codenaam 'Groene Prins' naar het groen van de Hamasvlag.

Door zijn hulp werden volgens Haaretz tientallen aanslagen van Palestijnen voorkomen. Verder leidde zijn informatie tot de arrestatie van hooggeplaatste Palestijnen, onderwie Hamascommandant Marwan Barghouti.

Bestanden / Mosab Hassan Yousef
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.