21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Handelswijze Palestijnen blijft in vele opzichten dubieus
Publicatiedatum: maandag 24 mei 2010 Auteur: Redactie | 1.435 keer gelezen
Chamas, Yesha - Westbank, Redactie, Palestijnse Autoriteit [PA], Boycot, Wapensmokkel, VN resolutie, Egypte, Naftali Bennett »

Kinderen en  dieren worden misbruikt voor de Gaza tunnels.

Er blijven steeds berichten binnenstromingen waardoor je je kunt afvragen of de handelswijze van de Palestijnen, of het nu vanuit PA of Chamas komt, dubieus is.  Zo bericht Arutz Sheva vandaag dat er dikwijls van kinderarbeid in de Gaza tunnels ten zuiden van Gaza gebruik wordt gemaakt. We spreken over jonge mannen en jongens die in die tunnels tewerk worden gesteld. Kinderen zouden harder dan volwassenen werken en dit voor een veel lager loon (dikwijls slechts 20% van de normaal gangbare 100 dollar per dag).

Deze tunnels zijn levensgevaarlijk en hierdoor hebben deze tunnels die naar Egypte leiden menig kinderleven gekost.  Eerder deze maand zijn honderden betogers de straat van Rafah (Gaza) opgegaan om tegen deze kinderarbeid te protesteren met de woorden: "Tunneleigenaren, neem onze kinderen hun jeugd niet af!" Sommige liepen met poppen rond die op kinderlijkjes moesten uitbeelden.

In april werden een aantal kinderen uit de Gazastrook gearresteerd toen zij door een Egyptische krant werden betrapt op hun werkzaamheden in de tunnel. Een van de arrestanten was de 15 jarige Mohammed al-Farmawi. De media beweerde dat hij door Israëlische militairen gedood zou zijn, maar dit bleek niet het geval te zijn. Farmawi kwam levend en wel van zijn arrestatie thuis.

Onder de grens van de stad Rafah schat men dat er ongeveer 1000 tunnels in gebruik zijn. Deze tunnels worden voor de zwarte markt gebruikt. De Palestijnen menen dat zij die nodig hebben om hun economie in leven te kunnen houden, omdat Israel alle grenzen tussen Gaza en de rest van Israel potdicht voor hen zou houden. Het tegendeel is een bewezen feit.

Ondertussen meldt Arutz Sheva ook dat Chamas probeert de banden met Omaba te versterken, terwijl zij op dezelfde moment moordenaars Israel werden ingestuurd met als doel een spoor van dood en verderf achter te laten. Deze melding komt niet zomaar uit de lucht vallen met de wetenschap dat Obama vorig jaar nog een goedkeuring wilde geven aan een financiële steun aan Chamas. Op ongeveer hetzelfde moment dat Chamas een ontmoeting met de Amerikaanse delegatie had, werd een Terror Squad uit Gaza door IDF-troepen afgelopen vrijdag onderschept. Het IDF  gaf foto's vrij van de plaats van het incident waaruit blijkt dat het om de wapens van de  terroristen ging,  die op weg waren om een aanslag te plegen. Bronnen uit Gaza probeert de media wijs te maken dat het om twee tieners zou gaan die een poging deden de grens over te steken om werk te zoeken.

Chamas wilt ingaan op het Amerikaanse verzoek om zich met Fatach te verzoenen. VS beschouwt Chamas als een terroristische groep,maar vreemd genoeg wordt Fatach door de VS beschouwd als een legitieme politieke beweging.

Tot slot kon Arutz Sheva vandaag ook melden dat de PA de Parijse Overeenkomst van 1994 - dat onderdeel is van de Oslo-akkoorden en betrekking heeft tot de economische relaties tussen PA en Israel - heeft geschonden.

"We zien dat wanneer wij bij ieder proces een concessie doen, dat de PA als ruil daarvoor als het ware op ons spuugt", zegt een top Yesha (Juda-Samaria) Raad leider Naftali Bennett. "Na Netanyahu's twee-staten-statement, probeerden de Palestijnen onze IDF officieren via het Europese hof te arresteren. Toen Israel de bevriezingen aankondigden, begonnen zij op openbare terroristische leuzen te schreeuwen. Nu zijn we overeengekomen om toenaderingsgesprekken te voeren en terstond beginnen zij onze producten te verbranden."

Toonaangevende Palestijnse ambtenaren, zoals premier Salam Fayyad, hebben sterk op deze boycot aangedrongen. Ook voorzitter Mahmoud Abbas is hier openlijke voorstander van. Abbas zei afgelopen weekend nog dat de boycot niet illegaal zou zijn, omdat de nederzetting illegaal zijn. Hij beroept zich op de VN-resoluties 242 en 338.

Bennet beklaagt ook over het feit dat de Israëlische regering nog geen acties tegen de boycot heeftgenomen. "Vele realiseren zich niet dat deze boycot ook producten uit delen van Jeruzalem, Jordaanvallei en Golanhoogte bevat! Maar het belangrijkste is dat de regering moet stoppen met het invoeren van PA import. Het is te belachelijk voor woorden dat wij hen in staat stellen wereldhandel te bedrijven, terwijl zij economische terrorisme tegen ons voeren. We moeten stoppen met concessies te doen en het negeren van hun agressie," gaat hij verder, "we hadden de toenaderingsgesprekken moeten staken toen de boycot werd afgekondigd. We moeten Natanyahu's ouder beleid weer oppakken: 'als zij geven, zullen zij ontvangen en als zij niet geven, zullen zij niets ontvangen'".

De productenlijst dat geboycot  is onder andere:
Beigel & Beigel (pretzels)
B & D (juices, rijstwafels, natuurlijke spreads)
Abadi Bakery
Golan Dairy
HaSharon fruit
Achva (halva and cookies)
Tekoa Paddestoelen
Maya (kruiden, gedroogde fruit)
Shamir Salades
Zahavi Yemenite Foods
Tzuriel kazen and Yogurts
Tara Dairies
Field Produce (noten)
Aroma (verse kruiden)
Nahar HaYarden [Jordan River] dadels
Taaman (chocola, blikvoedsel, sapjes)
Achiya olijf olie
Mei Eden mineraal water
Adanim Thee
Super Drink
Golan wijnen
Carmel wijnen
Barkan wijnen
Rav Bariach sloten and deuren
Schick Design meubilair
Beitili meubilair
Fried dekens en handdoeken
Carmel karpet
Palphot student aids, greeting cards
Tal-El recycling
Bianco schoonmaakproducten (Nicole, scotch-brite)
Zro'ot Barkan (elektronische product stands)
Multi-Lock
Supergum rubber, plastic, isolatie
Brita waterfilters
Gazoz koolzuurhoudende dranken
Progressive keukengerei
Adir plastics
P.V. Ran - plastic en papier
Lipsky plastic buizen
Amgazit gasproducten
Fibertech buizen
Ay Tech computer accessores
Dr. Byte computer en office accessores
Intellinet security en marketing
Zrichah Industries
AFIC printing
Ahava mineraal producten
Mineral Kar

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.