21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Israelische stafchef Gabi Ashkenazi zweert dat Israel de Libanese en Iranese schepen zal tegenhouden
Publicatiedatum: donderdag 24 juni 2010 Auteur: Redactie | 1.082 keer gelezen
IDF, Flotilla, Redactie, Internationaal Recht, Mediabedrog en Geschiedvervalsing, Gabi Ashkenazi »
Terwijl Turkije fanatiek en enthousiast  haar nieuwe taak om Israel te bedreigen en lastig te vallen van Israel zeer serieus neemt, heeft de Israëlische legerleider de stafchef Gabi Ashkenazi gisteren gezworen Libanon en Iran tegen te houden wanneer zij hun plannen via zee Gaza te bereiken tot uitvoering brengen."Wij hebben recht op inzage van de vracht van de schepen en wij hebben het recht te voorkomen dat er een stroom aan wapens Gaza binnen gaat," vervolgde hij met niet misverstaande woorden. "We kunnen niet toestaan dat Gaza een Iranese haven wordt".

De stafchef reageerde op de aankondiging van de Iranese Rode Halve Maan (variant op het Rode Kruis) dat zij via de Perzische Golf een veertiendaagse reis willen vervolgen met een eindbestemming Gaza. Ook Libanese civiele groepen hebben aangekondigd met hun schepen op te trekken naar Gaza.

"Als een flottielje uit Libanon komt, zullen wij daar zeker mee omgaan. Als zij rustig blijven, zullen we het vreedzaam oplossen. Zo niet, dan handelen op de manier wat op dat moment nodig wordt geacht," besluit Ashkenazi.

De geplande flottieljes vanuit Libanon en Iran is een antwoord op de Turkse aanval op 31 mei jl waar zogenaamde vredesactivisten - waaronder mevrouw De Jong en haar partner, de leider van Chamas NL - onder mom van liefdadigheid wapens naar Gaza trachten te smokkelen. Bij deze actie vielen ongeveer negen doden. Begin deze week heeft Israel, onder druk van de internationale gemeenschap, de blokkade op Gaza verzwakt, ondanks de bewijzen zijn dat er

a: leugens rond de Gazamythe weerlegt zijn
b: de zoveelste mediabedrog van Reuters over Israel wereldkundig is gemaakt
c: geen nationale regels door Israel geschonden is (zie ook De blokkade van Gaza en het internationaal recht en De Beginselen van Helsinki).
d: tal van bewijzen op film en foto dat Israel duidelijk en veelvuldig hebben gewaarschuwd alvorens zij de Mavo marmara enterden.

Israel is officieel in staat van oorlog met Libanon en daarom is Israel erg op hun hoede met de flottieljes. Chizballa wordt door Libanon gesteund om materiaal naar Gaza te sturen.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.