22 Chesjwan 5782 | 28 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Human Rights Watch hekelt Hamas om behandeling Shalit
Publicatiedatum: zondag 27 juni 2010 Auteur: De Redactie | 1.154 keer gelezen
Chamas, Gilad Shalit, Human Rights Council (VN mensenrechtenraad) »

JERUZALEM - De Palestijnse Hamas maakt zich schuldig aan een vorm van marteling door de gevangengenomen Israëlische militair Gilad Shalit van ieder contact met de buitenwereld afgesloten te houden. Dit zegt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) vrijdag. Hamas houdt Shalit geïsoleerd sinds de nu 23-jarige militair vier jaar geleden gevangen werd genomen.

Hij heeft geen contact mogen hebben met familie, maar ook niet met vertegenwoordigers van het internationale Rode Kruis, aldus HRW. Volgens HRW wordt Shalit 'onmenselijk en wreed' behandeld.

Onderhandelingen over Shalits vrijlating, waarbij hij, als het aan Hamas lag, zou worden geruild tegen honderden Palestijnse gevangenen, zijn vastgelopen. Onder de Palestijnen die Hamas vrij wil hebben zijn extremisten die aanslagen hebben gepleegd en de dood van Israëliërs op hun geweten hebben.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.