23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Zoon Libische dictator stuurt hulpboot naar Gazastrook
Publicatiedatum: vrijdag 09 juli 2010 Auteur: De Redactie | 1.080 keer gelezen
Flotilla, Libië, Hulpgoederen en financiële steun »

Een Libische liefdadigheidsinstelling waar de zoon van dictator Muammer Khadaffi, Saif al-Islam Khadaffi, aan het hoofd staat, stuurt een boot met hulpgoederen naar Gaza. De instelling wil zo de blokkade van Gaza proberen te verbreken. Dat maakte de Libische ambassade in Athene bekend.

Op het schip zijn volgens de ambassade 2.000 ton hulpgoederen en een aantal symphatisanten van de Palestijnse zaak aanwezig. Het schip vertrekt vanaf Lavrio, zestig kilometer onder Athene.

Hulpkonvooi
Eind mei werd een konvooi schepen dat naar Gaza onderweg was om hulpgoederen te brengen door Israëlische soldaten geënterd. De soldaten werden door de 'hulpverleners' met messen en ijzeren stokken opgewacht, waarna bij de gevechten die volgden negen opvarenden om het leven kwamen. Later bleek dat een aantal 'hulpverleners' als martelaar wilde sterven.

Het islamitisch regime van Iran kondigde eerder ook al aan een schip met hulpgoederen naar Gaza te willen sturen. Daar zag president Mahmoud Ahmadinejad later toch weer van af.

Boycot versoepeld
Israël heeft zojuist de regels voor goederentoevoer naar Gaza versoepeld, tot grote vreugde van de Amerikaanse president Barack Obama. Sinds kort mogen er bijvoorbeeld  weer bouwmaterialen naar de strook worden gebracht.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.