25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Duitsland verbiedt 'hulporganisatie' scheepskonvooi Gaza
Publicatiedatum: maandag 12 juli 2010 Auteur: De Redactie | 1.179 keer gelezen
Flotilla, Turkije, Duitsland, Hulpgoederen en financiĆ«le steun »
De autoriteiten in Duitsland hebben het kantoor gesloten van de Internationale Humanitaire Hulporganisatie (IHH), wegens financiële steun aan de Palestijnse Hamasbeweging. Hamas, dat de macht heeft in de Gazastrook, zou miljoenen euro's hebben ontvangen van de in Frankfurt gevestigde IHH.

Minister Thomas de Maizière van Binnenlandse Zaken maakte dat maandag bekend.

Terreur
‘Donaties aan zogenoemde welzijnsorganisaties van Hamas, zoals de miljoenen die door IHH zijn gegeven, ondersteunen in feite de gehele terreurorganisatie Hamas,' aldus De Mazière tijdens een persconferentie in Berlijn.

Hamas staat sinds 2003 op de zwarte lijst van terroristische organisaties van de Europese Unie vanwege herhaaldelijke aanvallen op Israël. In 2004 bepaalde een federale rechter in Duitsland dat Hamas een koepelorganisatie is, waarin humanitaire activiteiten niet los kunnen worden gezien van ‘terroristische en politieke activiteiten'.

Hulpkonvooi
De Turkse organisatie zat ook achter het konvooi schepen dat door de blokkade van Israël wilden varen. Het hulpkonvooi werd door Israëlische commando's tegengehouden op de Middellandse Zee. Bij de Israëlische actie op een Turkse boot in het konvooi kwamen negen Turkse activisten om het leven.

Israël bestempelde IHH een maand geleden als een ‘terroristische organisatie'. Het begin jaren negentig opgerichte IHH is een van de grootste hulporganisaties van Turkije en biedt vooral in islamitische landen hulp.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.