6 Siewan 5781 | 17 mei 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Raketten ontploffen in Israƫlische badplaats Eilat
Publicatiedatum: maandag 02 augustus 2010 Auteur: De Redactie | 936 keer gelezen
Chamas, Raketaanvallen, Eilat »

In en bij de Israëlische havenstad Eilat zijn maandag minstens vijf projectielen ingeslagen. Dat bericht de Israëlische legerradio maandag. Bij de explosies is niemand gewond geraakt.

Een van de raketten is in het nabijgelegen Jordanië terechtgekomen, waarbij vier gewonden vielen, schrijft de Israëlische krant Ha'aretz maandag. Een andere belandde in de zee.

De plaatselijke politie sprak over een reeks explosies 'in en bij de stad', maar kon nog niets zeggen over de oorzaak. Een raket sloeg in op straat in bij een hotel, waarbij twee auto's werden verwoest

Gazastrook
Nieuwszender Al-Jazeera meldt dat er bij een ontploffing in het huis van een prominent Hamas-lid op de Gazastrook een dode en 24 gewonden gevallen.

De terroristen van Hamas wezen direct met de beschuldigende vinger naar Israël, die een raket zouden hebben afgevuurd op Hamas-commandant Alaa al-Danaf, die overigens niet gewond raakte bij de aanval. De Israëlische strijdkrachten hebben in een reactie ontkend iets met de ontploffing te maken te hebben.

Succes was er ook op de Gazastrook afgelopen weekend. Zo werd Hamas-commandant Issa Batran gedood bij een Israëlische luchtaanval. Batran was verantwoordelijk voor voor de productie van bommen die Palestijnse radicalen vanuit de Gazastrook afschieten op Israël.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.