3 Chesjwan 5781 | 21 October 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Netanyahu voor onderzoekscommissie Gazavloot
Publicatiedatum: Monday 09 August 2010 Auteur: De Redactie | 988 keer gelezen
Flotilla, Turkije, IsraĆ«lische blokkade »
JERUZALEM -  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu verschijnt maandag voor een Israëlische commissie die onderzoek doet naar de Israëlische aanval op een internationaal konvooi schepen dat op weg was naar de Palestijnse Gazastrook. Bij de actie op 31 mei kwamen negen Turkse activisten om het leven. Zij wilden de Israëlische blokkade doorbreken.

De hoorzitting, die om 8.00 uur (Nederlandse tijd) begint, is deels openbaar. Onder eed moet Netanyahu stelling nemen over de inzet van de marine. Dinsdag wordt minister Ehud Barak van Defensie verwacht, woensdag de derde topfiguur: stafchef Gaby Ashkenazi.

De commissie-Turkel houdt zich vooral bezig met de vraag of de Israëlische zeeblokkade van de Gazastrook indruist tegen internationale wetten. De leden mogen zich niet bezighouden met het besluitvormingsproces dat leidde tot de aanval.

Israël wil met de blokkade voorkomen dat de radicaalislamitische Hamasbeweging, die de Gazastrook beheerst, wapens in handen krijgt.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.