24 Aw 5779 | 25 augustus 2019
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Imams huilen in Auschwitz
Publicatiedatum: donderdag 12 augustus 2010 Auteur: Redactie | 1.004 keer gelezen
Redactie, Sjoa (Holocaust), Auschwitz, Samenwerking met Arabieren, [ex]moslims en Joden, islamitische fascisme »
Prof. Marshall Breger

Voor het eerst zijn deze week een groep Amerikaanse Moslimleiders naar de bovengenoemde beruchte nazikamp geweest. Minimaal een van hen kon zijn ogen niet droog houden. Dit meldde Arutz Sheva vanochtend. Achter imams maakten een driedaagse trip naar Dachau en Auschwitz. Hun reis werd mede gesponsord door een Duitse denktank en de in New Jersey gestationeerde Centrum voor Interreligieus Verstandhouding. Ook de Amerikaanse regering zelf ondersteunde dit initiatief ten zeerste.

De Joodse professor - en voormalige senior ambtenaar in de overheidsdiensten van Ronald Reagan en George HW Bush - Marshall Breger is de initiatiefnemer van dit project. "Er zijn aanwijzingen dat antisemitisme binnen de Islamitische wereld groeit. Dit wordt versterkt door mensen als president Ahmadinejad die de Holocaust ontkent. In dat kader kwam het idee om onderwijs te bieden aan degenen die misschien niet over dit soort kennis van de Tweede Wereldoorlog ten aanzien van de Joodse gemeenschap beschikken. En we doen dit openlijk."

De imams baden in Dachau, met het afsluitend gebed door Muzammil Siddiqi (r), de imam van de Islamitische Vereniging van Orange Country in Californie. "Wij bidden tot God dat dit niet meer met het Joodse volk, of wie dan ook, zal gebeuren."

Suhaib Webb, de imam van Santa Clara, groeide op in een blanke christelijk gezin in Oklahama en bekeerde zich tot de Islam. Wandelend rond Auschwitz met tranen in zijn ogen zei hij: "Het was veel erger dan ik ooit had gedacht."
"Geen moslim met verstand, man of vrouw, moet de Holocaust ontkennen," zei Mohammed Magid, imam en directeur van de All Dulls Area Moslim Society. "Wanneer je op dezelfde plaats loopt waar de mensen die vergast zijn hebben gelopen, hoe kun je het fysieke bewijs dat buiten enig twijfel staat ontkennen?"

Suhaib Webb

Het kennisniveau van de delegatie over de Holocaust, voorafgaande de reis, was vrij laag. Toen de imams Max Mannheimer ontmoetten, een overlevende van Auchwitsch en Dachau, bleken zij bijzonder getroffen te zijn bij het zien van het nummer dat door de nazi's op zijn arm was getatoeëerd. Zij stelden veel vragen aan hem.  

De jongste van de delegatie was de 35 jarige Yasir Qadhi, decaan aan het Al Maghreb Instituut in New Haven - Connecticut. Hij was voorheen een openlijke Holocaustontkenner en noemt zichzelf een onwetende die blootgesteld werd aan materialen zoals de antisemitische 'Protocollen van de Wijzen van Zion". "Daarom ben ik erg blij dat ik deze reis heb gemaakt," vertelt hij, "want ik wilde voor mezelf zien hoe fout ik was."

"Deze imams", vertelt Breger verder, "zijn belangrijke leden van Amerikaanse Islamitische gemeenschappen. Zij zijn erkende juridische geleerden. Zij zijn mensen met mega-moskeeën als achterban, mensen die op radioprogramma's verschijnen, actief zijn op het Internet en zij zijn mensen met een out reach naar jongeren."

Yasir Qadhi


 

 

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2019 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.