15 Chesjwan 5782 | 20 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Dertig miljoen dollar om Jeruzalem Islamitisch te houden
Publicatiedatum: maandag 16 augustus 2010 Auteur: Redactie | 1.347 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Verislamitiseren van Joodse heiligdommen, Islamitische Beweging »
De Bayt Mal Al Quds Asharif - de Heilige Al Quds Fonds - heeft afgelopen week aangekondigd dat bij de bijeenkomst in Rabat (Marokko) is besloten 30 miljoen dollar op zij te zetten om het zogenoemde Arabische en Islamistische karakter van de Oude Stad in Jeruzalem te waarborgen. Dit meldde Arutz Sheva.

In 1998 is de fonds door koning Hassan II van Marokko opgericht. Het omschrijft zichzelf als een non-profit Islamitische organisatie dat het Islamitische en Arabische rechten in Jeruzalem tracht te waarborgen, het "helpt mensen om standvastig in hun land te blijven zitten".

Directeur van de organisatie, Abd el-Kareem Al-Alawi, zei dat het geld besteedt zal worden aan 'vitale' projecten, zoals het aankopen van grond in Oost Jeruzalem. "In de komende jaren," zo vertelt hij, "zal een poging gedaan grond te kopen. Dit zal een onderdeel zijn van een project dat het 'Mughrabi Waqf' zal moeten doen herleven." De Mugrabi's waren strijders in de 12e eeuw uit Noord Afrika die zich aansloten bij het leger van Salah ad-Din (Saladin). Zij hielpen mee aan de strijd rond Jeruzalem tegen de Kruisvaarders. De overwinnaar vervolgens aan de verleende Mughrabi's een stuk land om deze te beschermen.

Daarnaast wilt men midden in de Oude Stad een cultureel centrum oprichten dat zich bezig moet gaan houden met educatie en gezondheid, maar ook het waarborgen van de Al Aqsa Moskee en andere Islamitische historische gebouwen.

Sjeik Raad Salah, die aan het hoofd staat van de Islamitische Beweging in Israël, zei na een bezoek aan Marokko in 2008 dat de vele Islamitische gebieden van Waqf in Jeruzalem en elders in Israël voor altijd aan de Mughrabi's werden gegeven als heilige grond. Daardoor zouden delen van Jeruzalem volgens hem dus aan Marokko en andere Noord-Afrikaanse landen toebehoren. De zogenaamde gebieden zoals de Kotel (Klaagmuur en omgeving), Ein Karem, een deel van Ramleh, maar ook andere gedeelten van Jeruzalem en Israël, zouden volgens deze sjeik tot de gebieden van Waqf behoren. Het plan is om van Israël te eisen dat deze zogenaamde 'Waqf-gebieden' worden overgedragen. Daar is al over in de parlementen van Algerije, Marokko en Mauritanië gedebatteerd.

De laatste streek van de moslims om het Waqf te verrijken met Israëlisch grond, was het plaatsen van valse graven op de begraafplaats van de Mamilla begraafplaats. Dit is door Arutz Sheva onlangs nog verijdeld.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.