12 Tisjri 5781 | 30 september 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Chizballah verschuilt zich achter gehandicapte kinderen
Publicatiedatum: dinsdag 17 augustus 2010 Auteur: Redactie | 1.021 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Terrorisme, IDF, Redactie, Kinderslachtoffers »
Het IDF heeft onlangs ongebruikelijke stappen genomen door aan de pers de precieze locatie van de schuilplaatsen van Chizballah in Zuid Libanon door te spelen. Een noordelijke commando officier liet vanaf de Libanese grens aan een journalist van de Associated Press de zichtbare buitenposten van Chizballah zien. Dit meldde Arutz Sheva gisteren.

Vele buitenposten worden in woongebieden verstopt, waarvan een in een tehuis voor mentale gehandicapte kinderen in een dorp bij Aita al-Shaab, ten Zuiden van Libanon. IDF ambtenaren hebben opslagplaatsen voor wapens aangewezen, die ook merendeels in woonhuizen bevinden.

Chizballah beperkt de toegang tot Zuid-Libanon en vaak worden journalisten die in de gebieden zijn toegestaan letterlijk gevolgd, zodat zij zich zodanig geïntimideerd voelen dat zij geen gevoelige informatie aan de media durven door te spelen. VN-troepen die belast zijn met het patrouilleren in deze omgeving ontkennen noch bevestigen hetgeen het IDF heeft onthuld. Dit om het feit dat het de VN-troepen niet toestaan is om privé-eigendom te doorzoeken.

Dat Israël deze informatie met de buitenwereld deelt is gebaseerd op het feit dat zij tijdens de Tweede Libanonoorlog in 2006 de schuld kregen voor 'zogenaamd buitenproportioneel geweld tegen burgerbevolking'. Zij hopen hiermee de wereld er van te overtuigen, mocht er in de toekomst wederom 'burgerslachtoffers' vallen, dat Israël hier niet verantwoordelijk voor is. Daarnaast is het delen van deze informatie aan de media een waarschuwing aan het adres Chizballah. Chizballah moet niet de illusie hebben dat Israël in het ongewisse zit betreffende hun duivelse plannen en daarom ook voorbereid zijn om hen in een snelle oorlog uit te schakelen.

De open benadering van het IDF is een gevolg van een vuurgevecht tussen Israël en Libanon twee weken geleden waar vijf doden zijn gevallen, waaronder een Israëlische militair. Libanese troepen openden vuur op Israëlische werknemers die een boom aan de kant van de Israëlische grens snoeiden. Hun werkzaamheden waren volgens de VN via de gebruikelijke wegen bij de VN aangevraagd en door de VN goed gekeurd. Libanon loog met de bewering dat de boom aan de kant van de grens van Libanon stond.

Generaal-majoor van het IDF Gadi Eisenkot gaf de conclusie dat hier sprake was van een 'geplande hinderlaag' op het IDF.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.