2 Tewet 5782 | 06 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Het NOS Journaal Doet Mee Aan Het Verspreiden van Anti-Israelische Leugens
Publicatiedatum: dinsdag 17 augustus 2010 Auteur: Ilonia | 1.025 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Mediabedrog en Geschiedvervalsing, Ilonia »

Hassan Nasrallah

Hizballah zegt dat Israel schuldig is aan het vermoorden van de populaire Libanese leider Rafik Hariri in 2005. Genoeg voor de NOS om het zonder tegenspraak op te nemen in het 20.00 uur journaal van dinsdag 10 augustus

Helaas, niets over het Midden-Oosten en de groeiende invloed van haar slechtste kanten is te gruwelijk om waar te zijn. Een voorbeeld hiervan.

Een paar uur geleden - dat wil zeggen vóór het schrijven van dit stuk - plaatste ik een artikel over Libanon, waarin deze passage was opgenomen:

"Hezbollah leider Hassan Nasrallah beschuldigt Israël ervan de voormalige Libanese president Rafik Hariri te hebben vermoord. Deze moordaanslag stond aan de basis van de kortstondige opleving van Libanees zelfbewustzijn tegenover de Syrische overheersing. Iedereen in Libanon weet dat Hariri werd gedood door Syrië met behulp van Libanese agenten, waaronder blijkbaar ook Hezbollah ambtenaren waren opgenomen. Maar niemand in het politieke leven heeft de moed om dat te zeggen dus ...."

Ik ging verder met te zeggen dat de mensen in het Westen zouden lachen om deze en andere schandelijke leugens die verteld worden door de regionale radicalen, maar dat - hoe moeilijk het ook is om dit te geloven - mensen in de Arabische wereld het zouden accepteren als waarheid.

Maar geheel volgens het patroon waarmee de Midden-Oosten ideologie, haat en laster doordringt in het Westen, nam de NOS de beschuldiging van Nasrallah serieus en zond een item uit waarin gesuggereerd werd dat Israël de voormalige Libanese minister-president had vermoord.

Het moet genoegzaam bekend zijn dat in alle jaren sinds de moord op Hariri, Hezbollah niet eenmaal eerder het idee gepromoot heeft dat Israël het gedaan zou hebben. De voorlopige rapporten van het internationale onderzoek naar de moord op Hariri noemt hooggeplaatste Syrische functionarissen en Libanese helpers als de daders. De voorbereiding van de operatie vroeg om een ongelooflijke mate van controle over delen van Beiroet, inclusief het openbreken van een hele straat om de bom te kunnen plaatsen.

Maar de bewering van Nasrallah was genoeg voor de redactie van de NOS om een item [zie "uitzending gemist", tijd: 13'45'' minuten] uit te zenden en te suggereren dat Israël Hariri heeft vermoord. Natuurlijk werd er niemand geïnterviewd om uit te leggen dat deze laster thuis hoort in het rijk der fabelen.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.