6 Sjewat 5781 | 19 January 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
24 uurs beveiliging op de Maarat Hamachpelah in Chevron
Publicatiedatum: Thursday 02 September 2010 Auteur: Sacha | 853 keer gelezen

Door Sacha

Maarat Hamachpelah©Devorah

Tijdens de Tien Dagen van Inkeer tussen Rosj Hasjana en Jom Kippoer, zal de Maarat Hamachpelah in Chevron continu geopend blijven. Normaliter kan je de graven van de Aartsvaders tussen 04.00 tot 21.00 bezoeken. Dit versloeg Arutz Sheva vorige week. De hoogste commandant van het IDF uit de regio van Chevron, Kolonel Guy Hazout, heeft goedkeuring gegeven nadat het Religieuze Raad van Kiryat Arba een verzoek had ingediend om de nachten tijdens de slichotgebeden - boetedoening - de Maarat Hamachpelah open te laten. Omdat de Ramadan op 10 september eindigt met Eid el-Fitr, zal Maarat Hamachpelah voor die dag voor Joden gesloten blijven. Het zal echter open zijn op alle andere Tien Dagen van Inkeer die voorafgaan aan Jom Kippoer.

"Met het oog op de extra mogelijkheden om slichot goed te kunnen dawnen, vroegen wij of Maarat Hamachpelah in de nachtelijke uren open mocht blijven. Zij hebben hiervoor een goedkeuring gegeven en wij waarderen dat wij voor de belangrijkste sessies voor de Slichtot op die avonden daar kunnen reciteren", zegt Yossi Dayan, het hoofd van het Religieuze Raad van Kyriat Arba. "Er kan duizenden bezoekers verwacht worden die in deze maand van Eloel naar Chevron komen om de betekenis van inkeer meer betekenis te kunnen geven."

Maleachi Levinger, hoofd van de Chevron Raad van Kiryat Arba gaf aan dat het besluit om de Maarat Hamachpelah in de nachtelijke uren open te houden, een "bewijs" is "van nauwe en vruchtbare contacten tussen de gemeenschap van Kiryat Arba Chevron en IDF-commandanten. Het besluit zal duizenden vrome Joden uit alle hoeken uit Israël motiveren om naar Chevron te gaan om hun wortels tijdens de feestdagen daar te binden. Wij nodigen het publiek uit om naar Maarat Hamachpelah te komen en van de geestelijke en van de culturele schatten van Chevron te genieten."

Op een vroege vrijdagmorgen in Maarat Hamachpelah ©Devorah:

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.