5 Siewan 5781 | 16 mei 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Palestijns antwoord op het vredesproces: Gaza-terreur op Israëlische Kibboets en het stelen van Israëlische steden en land
Publicatiedatum: dinsdag 14 september 2010 Auteur: Redactie | 1.154 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Tempelberg [Berg Moriah], Turkije, Raketaanvallen, PLO, Kinderslachtoffers , Verislamitiseren van Joodse heiligdommen, Chaifa »
Ook de Turkse vlag demonstratief op de Tempel Berg.  

Enkele uren voor de aanvang Rosj Hasjana hebben terroristen uit Gaza vorige week een mortieraanval gepleegd op Joodse kinderen en ouders in het Zuiden van Israël. De mortier kwam tot explosie vlak in de buurt van diverse scholen in een Kibboets in de Negev.

Yenina, een van de moeders, legde uit dat de kinderen toch naar de schooltjes worden gebracht, omdat zij gewoon het leven oppakken. "We kunnen niet anders. Het is een feestdag. De gezichten van de mensen staan een stuk minder vrolijk, maar de gebouwen worden beschermd en de ouders brengen de kinderen naar school."

De aanval uit Gaza zou naar waarschijnlijkheid een antwoord zijn op de onderhandelingen van afgelopen zondag in Washington. Met het oog op de veilige overdekte voorzieningen, konden de kinderen nog urenlang spelen als aanloop naar Rosj Hasjana.

Voor Rosj Hasjana werden 's nachts de grenzen van Yesha (Jehoeda en Samaria) gesloten. Van 7 sept. 1 minuut voor nacht tot 11 september, 1 minuut voor zondag, bleven de grenzen gesloten. Dit diende als extra maatregel op de Islamitische feest Eid ul-Fitr. Ook journalisten werden gewaarschuwd en moesten paspoorten en visums bij de hand houden wanneer zij door het land wilden reizen.

En terwijl zondag de vredesonderhandelingen in volle gang was, zitten de Palestijnen achter steden zoals Chaifa (Haifa) aan en claimen middels Fatach TV dat deze Joodse stad Arabisch zou zijn. Een steeds terugkomend indoctrinerende bericht in het kinderprogramma "The Best Home", dat drie keer per week tijdens Ramadan op televisie kwam, was dat alle Israëlische steden "bezette" Palestijnse steden zijn. De PA TV beweerde in het kinderprogramma dat "Israel sinds 1948 steden bezet". De steden worden beschreven als Palestijnse steden, waaronder Chaifa, Jaffo en Akko. Al deze steden liggen aan de Middellandse Zee. Maar ook de steden rond Ben Goerion Vliegveld, Lod en Ramle, worden inmiddels Palestijns genoemd.

Ondertussen heeft de PLO een gezant, Salah Zawawi, naar Iran gestuurd. Dit werd door de officiële Iraanse persbureau IRNA bevestigd. Deze Islamitische solidariteit kan leiden tot de "volledige uitroeiing van de verzonnen regime" van Israël.

Nadat enkele weken geleden moslims een poster van moslim - en Chamasleiders aan de Tempelberg ophingen, is het antwoord van PLO op de onderhandelingen voor vrede wapperende vlaggen in Jeruzalem en Chevron. Meer dan een dag heeft een PLO vlag aan de Al-Aqsa Moskee op de Tempel Berg gehangen. Dit is in overtreding op het verbod om met terroristische organisaties geassocieerde vlaggen op te hangen. Ondertussen is het al jaar en dag voor Joden verboden om te bidden op de Tempel Berg. Zondagmorgen heeft de politie de vlag verwijderd.  

Ondertussen werd er in Chevron door Arabieren een mars gehouden die merendeels door de Joodse gedeelte werd gehouden. Zij zwaaiden met PLO vlaggen ondersteund door drums.
Verder meldde Sjin Bet, de Israëlische Beveiliging Agency, dat Yuval Diskin de ministers heeft gewaarschuwd voor meer terroristische activiteiten tijdens de Israel-PA vredesoverleg.

Na een overweldigende meerderheid voor hervorming in de grondwet, heeft Turkije de EU tevreden gesteld en verwachten nu een vlotte toetreding tot de EU. De Turkse Minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoğlu beweerde dat Turkije een grote rol speelt in de bemiddeling tussen Israël en Syrië. Of Turkije nu echt een betrouwbare bemiddelaar te noemen is, valt natuurlijk vanuit hun anti-Israelische houding en partijdigheid te zien. Frankrijk  heeft gisteren Turkije nog om geprezen dat zij banden met Syrie hebben aangehaald.  

Een ander groot probleem wordt veroorzaakt door een Saoedische Sjeik die probeert zoveel mogelijk land te kopen in Israël van noodlijdende landeigenaren. Hiervoor maakt hij gebruik van 'Joden' die als stromannen functioneren, waardoor de voormalige landeigenaren niet in de gaten hebben hun land aan de sjeik te hebben verkocht. Dit werd bekend gemaakt door Roni Cohen van de Yavne'el Local Council in Noord Israel. Het is niet zo onschuldig dan het ogenschijnlijk lijkt.

"Vier jaar geleden werd ik door een Joodse heerschap bezocht," vertelde Cohen, "hij zat in mijn kantoor en stelde zichzelf op als een rijke makelaar die land wilde aankopen. Honderden hectaren wilden hij aankopen. Alles wat beschikbaar was." Gedurende gesprek kwam Cohen tot de ontdekking dat hij te maken had met een oplichtingszaak. "Opeens zei hij: 'ik kan van jou een rijke man maken'. Ik vroeg hem wat hij daarmee bedoelde. 'Luister,' zei hij tegen mij, 'wij praten over veel, heel veel geld'. Ik vroeg verder door en uiteindelijk vertelde hij dat hij een vertegenwoordiger was van een Sjeik uit Saoedi Arabië dat land wilde lossen. Ik heb hem naar de deur van mijn kantoor gewezen. Ondertussen hoorde ik dat hij veel aankopen had gedaan in Rosh Pinna en Merhavia. Ik weet niet zeker, maar de biedprijs ligt soms twee tot drie keer hoger dan de werkelijke waarde. Als je noodlijdend bent, is het een zeer aanlokkelijk aanbod."

Volgens Cohen is er sprake van een groep Arabische stromannen die land op verschillende plaatsen opkopen en dat land dat door hen is opgekocht, staat nu geregistreerd op de naam "van een Islamitische organisatie dat waarschijnlijk behoort tot een noordelijke tak van de Islamitische Beweging." Cohen vindt dat dit een binnenlandse aangelegenheid is wat besproken moet worden in de Knesset. "Wij moeten een oplossing vinden voordat wij ons land verliezen. Deze stromannen verdienen zelf honderden duizenden dollars voor iedere transactie en kopen maar wat aan."

Vorige maand maakten wij een melding dat de Bayt Mal Al Quds Asharif - de Heilige Al Quds Fonds - 30 miljoen dollar opzij zetten om de zogenoemde Arabische en Islamitische karakter van de Oude Stad in Jeruzalem te waarborgen.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.