23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Hezbollah begaat oorlogsmisdaden
Publicatiedatum: maandag 07 augustus 2006 Auteur: Redactie | 1.497 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Defensie en Veiligheid, Redactie, De Libanonoorlogen, Mensenrechtenorganisatie HRW »
De Libanese Hezbollah-beweging begaat in de strijd tegen Israël oorlogsmisdaden. Dat stelt de mensenrechten organisatie Human Rights Watch (HWR) op haar website. Volgens de organisatie moet Hezbollah onmiddellijk stoppen met het "blind afvuren" van raketten op burgerdoelen in Israël.

Volgens HRW, die zich eerder ook kritisch uitliet over het optreden van Israël, hebben Hezbollah-raketten scholen, huizen en bedrijven getroffen in de Joodse staat. Ook twee ziekenhuizen werden geraakt.

De Israëlische krant Yedioth Ahronoth stelt zondag dat westerse media tot dusver weinig oog hebben voor het leed dat Hezbollah in Israël aanricht. Veel internationale persagentschappen zouden nauwelijks melding van de dood van Israëlische burgers, terwijl de dood van Libanese burgers met toeters en bellen wordt gemeld. De krant heeft ook geen goed woord over voor de anti-Israëlische "tirades" van verscheidene Britse kranten dezer dagen.
Copyright © 2006 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.