8 Niesan 5780 | 02 april 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Reuters werkt mee in zwart maken Israël
Publicatiedatum: vrijdag 11 augustus 2006 Auteur: Redactie | 1.085 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Redactie, De Libanonoorlogen, Mediabedrog en Geschiedvervalsing »
Op de website aish.com kwam ik een film tegen met beeldmateriaal waarin duidelijk te zien is dat Reuters, een nieuws-bureau, opzettelijk meewerkt om sympathie voor Hezbollah op te wekken in de wereld.

In de film is onder andere te zien dat foto's van een stad die beschoten is door Israël bewerkt is, er is in photoshop meer rook aan toegevoegd via een zgn. stempel-techniek. Met deze techniek is het mogelijk om een deel van de foto te vermeerderen.

Ook foto's van mensen die staan te treuren bij hun huis, waarbij telkens dezelfde 'acteur' ingezet wordt. Het meest grove was nog drie foto's van een gebouw die in puin lag, waar bij 2 foto's een man staat mee te helpen met het opgraven van slachtoffers. De man is niks mee aan de hand, geen wonden enzovoorts. Op een andere foto is datzelfde gebouw te zien, met diezelfde man met als enige verschil dat deze man nu ineens uit het puin gehaald werd.

Het zijn hele kleine, onopvallende foto-bewerkingen waarmee reuters probeert om de wereld tegen Israël te keren. En we trappen er gewoon met open ogen in!
Copyright © 2006 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.