25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
EU: Israël moet grenzen 1967 accepteren
Publicatiedatum: donderdag 17 augustus 2006 Auteur: De Redactie | 1.365 keer gelezen
Libanon en Chizballah, De Libanonoorlogen, Europese Unie, Grenzen van 1967 »
Er zal alleen vrede komen in het Midden-Oosten als er één, allesomvattende oplossing komt voor alle problemen in de regio. Het belangrijkste is dat Israël de grenzen van voor de oorlog van 1967 erkent als de grenzen van de toekomstige staat Palestina.

Dat zegt Javier Solana, de buitenlandcoördinator van de Europese Unie (EU) in een interview met de Spaanse krant El País. 'Het is een oplossing met twee staten, Israël en Palestina, die met elkaar kunnen leven.' Solana vindt dat de grenzen van voor de oorlog uit 1967 moeten worden erkend.

Probleem

'Ik denk oprecht dat er ook geen andere grenzen zijn dan die van voor de oorlog van 1967,' voegt Solana hier aan toe. De buitenlandcoördinator noemt het conflict tussen Israël en de Palestijnen de bron van alle problemen in de regio. "Het is van het grootste belang, zegt Solana verder, dat er zo snel mogelijk een internationale troepenmacht wordt gestationeerd in het zuiden van Libanon, om er alles aan te doen om te voorkomen dat het staakt-het-vuren tussen Israël en Hezbollah wordt verbroken.

De EU zal een belangrijke rol gaan spelen in de door de VN geleide troepenmacht, zegt Solana. De Scandinavische landen, Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland hebben al toegezegd mee te doen.

Volgens El País heeft Saad Hariri, zoon van de vorig jaar vermoorde Libanese president Rafik Hariri, gezegd dat het essentieel is dat Hezbollah wordt ontwapend. Daarover zegt Solana dat de ontwapening van Hezbollah op een 'zo politiek mogelijke manier moet gebeuren, zodat de beweging kan veranderen in een partij die net zo functioneert als elke normale politieke partij in Libanon'.
Copyright © 2006 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.