8 Niesan 5780 | 02 april 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Hezbollah herstelt Libanon op kosten van Iran
Publicatiedatum: donderdag 17 augustus 2006 Auteur: De Redactie | 974 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Iran, Terrorisme, De Libanonoorlogen »
Hezbollah heeft een leidende rol genomen bij de wederopbouw van Libanon, waar vluchtelingen terugkeren naar vernielde huizen en straten. Iran betaalt, met de overvloedige oliedollars.
Dat schrijft de New York Times woensdag. Terwijl het Israëlische leger is begonnen zich terug te trekken uit het zuiden van Libanon om plaats te maken voor Libanese en VN-militairen, maakt Hezbollah zich populair door met Iraanse oliedollars de wederopbouw van Libanon ter hand te nemen.

Hezbollah helpt herstellen. Op de banier: 'Jullie vernielen bruggen, wij bouwen bruggen naar de harten van de mensen' De leider van de radicale sjiitische guerrillabeweging, Hassan Nasrallah, bood de Libanezen maandag in zijn overwinningstoespraak al geld voor huisvesting en verloren huisraad. 'Wederopbouw moet volgen op de overwinning,' zei hij.

Oliegeld

Honderdduizenden Libanezen keren na het staakt-het-vuren van maandag terug naar hun dorpen en steden. Daar zijn vrijwilligers van Hezbollah al begonnen met puinruimen en schoonmaken, precies zoals Nasrallah had beloofd. Grootste geldschieter van de Hezbollah-geleide hersteloperatie is Iran. Het olie- en gasrijke land, voornaamste steunpilaar van Hezbollah, zag door de crisis in het Midden-Oosten de eigen inkomsten verder stijgen.
Gisteren meldde de Britse Telegraph dat terugtrekkende Israëlische militairen aanwijzingen hebben gevonden dat de meest geavanceerde antitankwapens van Hezbollah afkomstig waren uit Iran.
Copyright © 2006 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.