8 Niesan 5780 | 02 april 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
BETRAPT: Israel onrechtmatig beschuldigd
Publicatiedatum: maandag 21 augustus 2006 Auteur: Kena | 908 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Defensie en Veiligheid, De Libanonoorlogen, Mythen, Syrië »
Volgens Chizbollah heeft Israel afgelopen weekende zich schuldig gemaakt met het schenden van het bestand. Israëlische commandotroepen hebben een smokkelader in het Libanese Baalbek vallei ontdekt waar Iranezen de Syriers van wapens voorzien. Uiteraard wordt dit in alle toonaarden ontkend en heeft de pers – zoals NOS – Israel direct veroordeeld van het schenden van het bestand; letterlijk Het was de grootste schending van het bestand dat maandag inging..

Pikant detail: NOS heeft gebruik gemaakt van bronnen vanuit Chizbollah zonder deze zelf na te trekken. Immers, bericht van Chizbollah was zondagochtend al wereldnieuws, NOS plaatste dat in de voormiddag en het andere kant van het verhaal werd pas midden op de middag door Israel naar buiten gebracht.
Toen ik NOS daarop attendeerde met bewijs, hebben zij het direct van de site gehaald en een onpartijdigere (zover het bij de NOS mogelijk is) bericht geplaatst. Immers zij zagen de grove blunder ook.

Maar wat is de reactie van Isael?

Isael moest de herbewapening van Chizbollah zelf beeindigen
De regering zei zaterdag dat Israel geen keuze hadden dan uit zichzelf op tegen de wapensmokkel van Chizbollah op te treden.
Israel Radio meldde dat een vooraanstaande Israëlische bron zei dat UNIFIL en het Libanese leger geen intentie toonden om de herbewapening van Hizbullah te beëindigen, aangezien de eerstgenoemden onwillig waren om de terroristenorganisatie te confronteren.
Copyright © 2006 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.