4 Niesan 5780 | 28 maart 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israël verwerpt kritiek van Amnesty
Publicatiedatum: donderdag 24 augustus 2006 Auteur: De Redactie | 959 keer gelezen
Libanon en Chizballah, De Libanonoorlogen, Verenigde Naties, Mythen, Amnesty International »
JERUZALEM (ANP) - Israël heeft woensdag afstand genomen van een uiterst kritisch rapport van Amnesty International. Het rapport behandelt de wijze waarop de Joodse staat oorlog heeft gevoerd tegen Hezbollah in Libanon.

De Israëlische regering weersprak de beschuldiging van de mensenrechtenorganisatie dat opzettelijk burgerdoelen zijn bestookt in het buurland. Alle militaire operaties waren volgens Israël juist in overstemming met ,,internationale normen en het oorlogsrecht''.
Amnesty hekelt in haar rapportage vooral dat Israël infrastructuur, elektriciteitscentrales en opslagplaatsen voor brandstof heeft verwoest, omdat het zou gaan om militaire doelen. Amnesty noemt het niet geloofwaardig dat Israël ook stelt dat veel schade aan burgerdoelen ,,neveneffecten'' waren van aanvallen op legitieme doelen.

Amnesty ziet een ,,patroon van buitenproportioneel en nietsontziend'' geweld van Israël. Ze stelt dat alle verantwoordelijken berecht dienen te worden en dat alle burgerslachtoffers en/of hun nabestaanden gecompenseerd moeten worden.
,,In tegenstelling tot Hezbollah heeft Israël juist geen onschuldige burgers opzettelijk bestookt'', zei een Israëlische regeringswoordvoerder woensdag tegen Israëlische media. Hij sprak van ,,zo chirurgisch mogelijke'' operaties om de ,,militaire machinerie'' van Hezbollah te bestoken.
De mensenrechtenorganisatie vindt dat de Verenigde Naties een grootschalig en onafhankelijk onderzoek moeten gelasten naar de handelwijze van het Israëlische leger.
Copyright © 2006 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.