24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Moslims roepen sharia uit in Londense wijk
Publicatiedatum: donderdag 28 juli 2011 Auteur: De Redactie | 941 keer gelezen
Groot Britannie, Sharia »
Abu Izzadeen

Een groep fundamentalisten heeft gisteren de strenge islamistische shariawet uitgeroepen over de Londense buitenwijk Waltham Forest, die meteen werd omschreven als een islamitisch emiraat. De groepering Muslims Against Crusades (Moslims Tegen Kruisvaarten) hing in de wijk affiches op die onder meer gokken, roken, alcohol, muziek en porno strafbaar stellen.

Het Londense stadsbestuur liet de posters met het opschrift 'U betreedt nu een zone die onder de sharia staat - hier gelden islamitische wetten' meteen verwijderen.

Het project 'Islamic Emirates' van de groepering streeft ernaar in Groot-Brittannië onafhankelijke moslimstaten op te richten en wil hetzelfde doen in Bradford en Dewsbury in West Yorkshire en Luton in Bedfordshire. 'Muslims Against Crusades kondigen aan dat Waltham Forest de eerste wijk is waar we een intense sharia-campagne voeren,' zo stond op de website van de fundamentalistische groepering te lezen.

'Overspeligen stenigen'
In The Sun getuigt een aanhanger van de groepering, de 36-jarige Abu Izzadeen, dat hij overspeligen gestenigd wil zien en dat vrouwen de burka moeten dragen in de straten van Waltham Forest, een wijk met een van de hoogste concentraties moslims in Groot-Brittannië. Izzadeen is een elektricien en heette Trevor Brooks voor hij zich tot de islam bekeerde.

'Dieven de handen afhakken'

'Prostitutie is hier een groot probleem, net als drugs. We hebben hier ook te kampen met een plaag van gokkantoren in de hoofdstraat en mannen en vrouwen gaan hier vrijelijk met elkaar om. Vrouwen moeten zich bedekken, dieven moeten hun handen afgehakt worden. Ik hoop dat we hier op een dag overspeligen zullen kunnen stenigen'.

Izzadeen werd in 2008 veroordeeld wegens het inzamelen van fondsen voor terroristische organisaties en het oproepen tot het bevechten van de Amerikaanse troepen in Irak. Zaterdag wil hij een toespraak houden tijdens een optocht van Muslims Against Crusades door Waltham Forest.

'Ziekelijke reactie op Oslo'
Volgens andere moslims in de wijk is de oproep van de fundamentalisten een ziekelijke reactie op de moordende aanslagen van de rechtsextremistische Anders Breivik in Oslo van vorige week.

'Dit is een poging om de verschillende gemeenschappen tegen elkaar op te zetten, maar dat zal niet lukken', aldus de 29-jarige Sal Warner. 'In dit land stenigen we geen mensen. Dit is Groot-Brittannië en iedereen hoort zich aan de Britse wetten te houden.'

Copyright © 2011 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.