10 Niesan 5780 | 04 april 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Moordenaar van Baba Elazar: Ik kuste nog zijn hand voordat ik hem vermoordde
Publicatiedatum: zondag 31 juli 2011 Auteur: Redactie | 743 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, Binyamin Netanyahu, (zelfmoord) aanslagen, Rabbi's Abuhatzeira »

"De duivel liet me dit doen. Ik weet niet wat voor duivel of satan mij bezielde," vertelde de moordenaar. Hij vertelde dat hij dit ervoer op het moment toen hij Baba Elazar na een handkus hem vermoordde. Dit meldde Arutz7.

Tijdens zijn hechtenis, vertelde Asher Dahan aan Ma'ariv dat hij Rabbi Abuhatzeira respecteerde en dat hij van hem afhankelijk was. "Hij was alles voor me. Ik aanbad hem".

"Iedere keer wanneer ik de Rabbi verliet voelde ik me opgetogen en blij," vertelde hij de inspecteurs, "Hij gaf me hoop dat er voor alles in het leven een oplossing bestaat. Geen moment twijfelde ik in zijn oordeel."
De laatste tijd raadpleegde Dahan Rabbi Abuhatzeira meerdere malen op gebied van echtelijke problemen.

"Er waren problemen tussen mij en mijn vrouw," vertelde hij verder, "Vaak ging ik naar de rabbijn om advies en hij vertelde me allerlei dingen wat ik moest doen, maar de situatie verergerde. Het heeft mij veel schade berokkend en ik kwam op het punt dat mijn angst werkelijkheid zou worden: een scheiding."

Vervolgens beschreef hij zijn acties toen hij voor het laatst naar de rabbijn ging. Toen hij het vertrek van de rabbijn waar hij zijn broches uitdeelde binnenging, heeft niemand hem tegengehouden om vragen te stellen wat hij kwam doen. Dahan wachtte zijn kans af door achterin de rij te staan zodat hij alleen met de rabbijn in het vertrek zou zijn.
"Ik kuste nog zijn hand en ik zei enkele woorden. Paar seconden later haalde ik de mes tevoorschijn en stak hem in zijn borst. Hij schreeuwde en viel op de grond."

Ook Premier Netanyahu was diep geschokt over de moord van Rabbi Elazar Abuhatzeira. In een verklaring zei hij dat de rabbi een geestelijk leider voor vele was. “Hij heeft hen op vele gebieden met veel liefde geholpen en uit de buurt van het publieke oog heeft hij ook veel mensen financieel uit de nood getrokken. Rabbi Abuhatzeira was uit de Abuhatzeira-dynastie van beroemde rabbijnen die mensen van de spiritualiteit van Israël en het erfgoed leerden," zei Netanyahu, "De Minister-President treurt in dit groot verlies met Israel mee," voegde hij er aan toe.

Copyright © 2011 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.