11 Niesan 5780 | 05 april 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Radicalisering moslims door Palestijns en Libanees conflict
Publicatiedatum: zaterdag 26 augustus 2006 Auteur: ilonia | 1.408 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Terrorisme, De Libanonoorlogen, Verenigde Staten, Ilonia »
Het militair optreden van Israël in Libanon en het uitblijven van een oplossing voor de Palestijnse kwestie hebben bijgedragen tot de wereldwijde radicalisering van de moslims. Daardoor is ook het gevaar voor terreuraanslagen groter geworden. Dit zegt de Indonesische minister van Buitenlandse Zaken Hasan Wiryuda. Indonesië is het dichtstbevolkte moslimland van de wereld.

Wind uit zeilen
"Indien het Palestijns probleem wordt opgelost, wordt het terrorisme veel wind uit de zeilen genomen", zei Wiryuda. "De oorlog in Palestina en in Libanon intensiveert wereldwijd het proces van de radicalisering. Dat is het grote gevaar". Indonesië wordt beschouwd als een bondgenoot van de Verenigde Staten in de strijd tegen het terrorisme, maar onderhoudt geen diplomatieke betrekkingen met Israël.

Troepenmacht
Indonesië heeft aangeboden om tot 1.000 soldaten te leveren voor een VN-vredesmacht in Libanon. Defensieminister Juwono Sudarsono wil echter niet deelnemen aan een ontwapening van de Hezbollah-strijders, omdat dit volgens zijn mening tot vergeldingsmaatregelen van radicaalislamitische groepen in Indonesië kan leiden.
Copyright © 2006 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.