5 Niesan 5780 | 29 maart 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Interview met de Italiaanse Minister Buitenlandse zaken Massimo D'Alema
Publicatiedatum: zondag 27 augustus 2006 Auteur: ilonia | 1.191 keer gelezen
Libanon en Chizballah, De Libanonoorlogen, Europese Unie, Verenigde Naties, Ilonia »
Inleiding
Ik heb een deel van een interview vertaald wat over het conflict met Israel en Libanon gaat. Het interview is langer en in het engels te lezen op http://www.time.com/time/world/article/0,8599,1352353,00.html.

Wat is het mandaat van de VN vredesmacht in Libanon?

De Arabische wereld staan op een kruispunt met democratische impulsen bekleed met geweld van de religieus fundamentalisten. Wij willen dat de democratische machten zullen prevaleren Dus deze VN vredesmacht is daar om de Libanese regering te versterken.

Wat betekent dit voor Hezbollah?
Het doel is niet om Hezbollah te vernietigen wat belangrijk is voor een deel van de Libanese bevolking. Wij hopen dat Hezbollah transformeert in een legale politieke beweging, maar als zij nu vijandelijkheden hervatten dan weten ze dat ze met de Internationale gemeenschap te maken krijgt.

Is het niet riskant, zoals we in de Palestijnse gebieden hebben gezien, dat het democratiseer proces ook deuren opent voor fundamentalisten?
Natuurlijk bestaan er risico’s, maar er is geen alternatief in een democratie.

Veel Israëli’s zijn nog steeds wantrouwig tegen over Europa. Hoe vermindert u dit?
Ik begrijp volledig de psychologie van de Israëli’s, die zich belegert voelt. Zij zijn omsingeld door vijandelijke landen die openlijk voor de vernietiging van de staat Israel zijn. Waarom zenden wij onze soldaten naar Libanon? Dat is omdat we willen helpen om Israel veiligheid te garanderen. Zij moeten zich realiseren dat Europa hun vriend is.

Was het recente conflict in Libanon een les voor Israel?

Israel had een Knee-jerk (knie-ruk) reactie in plaats van een specifieke strategie. Je moet duidelijk een einde in gedachten hebben. De aard van het conflict is veranderd. Het is niet alleen een Israel-Arabisch conflict. Het gevaar bestaat dat Israel wordt gezien als de eerste vijandige outpost van het westen en in een tijdperk van een confrontatie van beschaving, is dit heel gevaarlijk.
Copyright © 2006 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.