5 Niesan 5780 | 29 maart 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Kofi Annan uitgejouwd in verwoeste wijken
Publicatiedatum: dinsdag 29 augustus 2006 Auteur: De Redactie | 1.070 keer gelezen
Libanon en Chizballah, De Libanonoorlogen, Verenigde Naties, UNIFIL, Turkije »
De secretaris-generaal van Verenigde Naties (VN), Kofi Annan, heeft in Beiroet gesproken met leden van de Libanese regering, ook met Hezbollah-minister Mohammed Fneish. Annan heeft Hezbollah opgeroepen de twee Israëlische militairen vrij te laten die aanhangers van de guerrillabeweging op 12 juli hebben ontvoerd.

Aan de andere kant roept Annan, die aan een elfdaagse reis door de regio is begonnen, Israël op de blokkade op te heffen van de Libanese havens en vliegvelden. Terwijl Annan in Libanon was om de steun voor het staakt-het-vuren tussen Hezbollah en Israël te versterken, kwam de volgende toezegging binnen voor de VN-missie die in Zuid-Libanon moet toezien de naleving van dat staakt-het-vuren: Turkije levert ook soldaten aan Unifil

In Beiroet benadrukte Annan dat in Libanon sprake moet zijn van 'één wet, één autoriteit en één geweer' en dat Libanon zelf het probleem van de Hezbollah-wapens moet oplossen. Na zijn bezoek aan Libanon vertrekt Annan nog naar Israël, de Palestijnse gebieden, Syrië en Iran.

BEIROET - De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, is maandag in Beiroet uitgejouwd door sjiitische bewoners van door de Israëli's verwoeste wijken.


Zijn bezoek werd om veiligheidsredenen snel afgebroken toen het konvooi van de VN-chef door boze aanhangers van Hezbollah werd omsingeld in de voor en groot deel verwoeste wijken van Zuid-Beiroet. De betogers verwijten Annan partijdigheid. Hij zou een instrument zijn van de Israëlisch-Amerikaanse politiek in het Midden-Oosten.

Demonstranten vroegen zich hardop af waar de VN was toen ze gebombadeerd werden. Alleen Hezbollah beschermt ons tegen de Israëlisch-Amerikaanse agressie, riepen ze.

De uitgebreide VN-missie in Libanon is blijkens de recente resolutie van de Veiligheidsraad er vooral op uit dat de rol van Hezbollah als gewapende macht in Libanon wordt uitgeschakeld. De resolutie bedient zo in de ogen van veel Arabieren de 'Israëlische agressor' op zijn wenken. De Israëlische luchtaanvallen kostten aan bijna 1100 Libanese burgers het leven. De sjiitische gemeenschap in Libanon, waar Hezbollah al bijna een kwart eeuw toonaangevend is, leed de zwaarste verliezen.
Copyright © 2006 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.