27 Kislew 5782 | 01 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Weer een charedi slachtoffer van valse beschuldigingen
Publicatiedatum: dinsdag 10 januari 2012 Auteur: Redactie | 902 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, Charediem, Media_samenleving »
Matzav.com heeft een video gepubliceerd waar getoond wordt dat de Charedische Ze'ev Frank [29] gearresteerd wordt op grond van beledigen van een voetganger in Mea Sherim [Jeruzalem]. Frank zou haar voor 'hoer' hebben uitgescholden en haar bespuwd hebben. Voorts is hij belast voor fysiek verzet tegen arrestatie toen de politie hem aanhielden en zou hen voor 'nazi' uitgescholden hebben, terwijl het een groepje andere charediem hen aanvielen toen zij Frank wilden meenemen.

De video - dat door een niet-religieuze nieuwskanaal vertoond is - toont Frank in een rode cirkel en het vrouwelijke slachtoffer in een blauwe cirkel. De politie zou 'gezien hebben' wat er vermeend tussen die twee zou hebben afgespeeld.
Het is op zijn minst twijfelachtig óf Frank zich schuldig gemaakt zou hebben van het beledigen van een voetganger, maar het is zeker dat hij de politie níet heeft aangevallen.

Matzav.com meldt dat het filmpje aantoont hoe 'geloofwaardig' de tenlastelegging van de Israëlische politie ten aan zien van de charedie is. Zoals Matzav.com cynisch zegt: "But who cares for his rights? He only a zealot, a chareidi."

Het wordt steeds duidelijker dat charediem in Israël het steeds moeilijker gaan krijgen sinds de escalatie van twee weken geleden en oudejaarsavond in Jeruzalem. Hierdoor wordt de hele charedische gemeenschap door misstappen van een handje charediem aangesproken middels geweld vanuit de seculiere hoek en valse arrestaties.

Maar wat maakt het uit? Het zijn toch maar charediem?


Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.