15 Tisjri 5782 | 21 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Beit Shemesh: Poeriem bracht Charediem en seculieren samen
Publicatiedatum: zondag 11 maart 2012 Auteur: Redactie | 991 keer gelezen
Poeriem, Maatschappij, Charediem, Seksesegregatie »
De groot aantal geschillen tussen de seculiere en de Charedische gemeenschappen over het karakter van de Israëlische samenleving, werd afgelopen Poeriem overbrugd.

De organisaties Tzohar en Zaka hebben bewezen dat Charediem en seculieren naast elkaar kunnen leven. Een onderdeel van het initiatief is dat seculiere koppels misjloach manot [geschenken] aan charediem geven en visa versa.

Om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken, hebben de organisaties op basis van hun woonplaats een meldpunt opgericht dat seculiere en charedische koppels samenbrengt. Om dit project te promoten, gaf de Knesset Lid van de seculiere partij Meretz - Ilan Gilon - en zijn collega van Shas - Chaim Amsellem - elkaar een misjloach manot.

Op Poeriem zelf reden seculieren van Beit Shemesh door de Ramat buurt om misjloach manot aan de charediem uit te delen. "Geen extremist kan onze ware aard - als natie de echte eenheid te zoeken – doen veranderen," aldus voorzitter van Tzohar Rabbi David Stav.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.