15 Aw 5781 | 24 juli 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
'Terrorist Toulouse stuurde filmpjes naar Al Jazeera'
Publicatiedatum: dinsdag 27 maart 2012 Auteur: Ilonia | 633 keer gelezen
Terrorisme »

Bron: Elsevier

De Arabische nieuwszender Al Jazeera heeft een geheugenkaart ontvangen waarop de filmpjes staan die Mohamed Merah maakte van de zeven moorden die hij heeft gepleegd. De kaart was vergezeld van een brief.

Dat meldt de Franse krant Le Parisien. Al Jazeera laat ook wel eens filmpjes van Al-Qa'ida zien. De Franse politie onderzoekt de video.

In de brief staat dat de aanslagen worden opgeëist door Al-Qa'ida, maar terrorismedeskundigen achten het onwaarschijnlijk dat de brief afkomstig is van het terreurnetwerk. Zo is de tekst niet opgesteld in het Arabisch.

Het pakket heeft een poststempel van woensdag, toen de politie het appartement van Merah al had omsingeld. Het is niet duidelijk of de 23-jarige man het pakket dinsdag zelf heeft gepost of dat hij hulp heeft gekregen.

Sportcamera
Ooggetuigen hadden al gezien dat Merah tijdens de schietpartij op een joodse school een speciale sportcamera op zijn borst droeg.

Later heeft hij tegen de politie gezegd alle moorden van begin tot eind te hebben gefilmd. Onder de montage van de beelden zijn radicaal-islamitische oorlogsliederen gemonteerd. Voor Merah op de school een rabbijn en drie leerlingen doodschoot, vermoordde hij drie Franse militairen van Noord-Afrikaanse afkomst.

Terrorisme
De terrorist zegt zijn daden te hebben gepleegd uit wraak voor Palestijnse kinderen en als protest tegen de aanwezigheid van Franse militairen in Afghanistan. Hij beweert lid te zijn van het radicaal-islamitische terreurnetwerk Al-Qa’ida.

Merah werd donderdagochtend na een vuurgevecht met de politie gedood. De man sprong, na door diverse kogels te zijn geraakt, al schietend uit het raam van zijn flat. Dat heeft hij niet overleefd. Zijn vader wil dat de jonge terrorist wordt begraven in Algerije.

De broer van Merah, de 28-jarige Abdelkader, is beschuldigd van medeplichtigheid. Hij zei trots te zijn op zijn jongere broer.

 

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.