15 Aw 5781 | 24 juli 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Broer bevestigt andere handlanger Merah
Publicatiedatum: donderdag 29 maart 2012 Auteur: Ilonia | 618 keer gelezen
Terrorisme »

TOULOUSE - De islamitische seriemoordenaar Mohamed Merah in Frankrijk had een derde handlanger, naast zijn broer Abdelkader.

Dat heeft de broer bevestigd aan de politie tijdens verhoor. De broer wilde echter de naam niet onthullen, aldus krant Le Parisien donderdag.

De onbekende heeft geholpen bij het stelen van de scooter, die is gebruikt bij de moorden.

Merah doodde eerder deze maand zeven mensen, onder wie joodse kinderen en Franse militairen. Hij wilde zo wraak nemen voor de moord op Palestijnse kinderen en Franse acties in Afghanistan.

De politie heeft ondertussen wel een verdachte Renault Clio gevonden. De gestolen wagen stond al dagenlang fout geparkeerd en bleek enkele onderdelen van de gestolen scooter T-Max te bevatten. Hij stond in de buurt van het appartement van Merah.

Begraven

Merah wordt begraven in Frankrijk en niet Algerije. Dat heeft een islamitische functionaris donderdag laten weten.

Eerder had de vader van Merah, een Fransman van Algerijnse afkomst, laten weten dat zijn zoon in Algerije zou worden begraven. Algerije wil echter niet dat de 23-jarige Merah in het Noord-Afrikaanse land zijn laatste rustplaats krijgt.

Abdallah Zekri van de Grote Moskee in Parijs zei donderdag in Toulouse dat de familie van Merah hem nu heeft gevraagd een begrafenis binnen 24 uur in Frankrijk te organiseren. Merah zal volgens Zekri worden begraven op de begraafplaats Cornebarrieu in Toulouse in een deel waar alleen moslims liggen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het lichaam van Merah donderdag in Algerije zou aankomen.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.