15 Aw 5781 | 24 juli 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Tweehonderdduizend Palestijnen zoek in Libanon
Publicatiedatum: vrijdag 30 maart 2012 Auteur: Ilonia | 671 keer gelezen
Defensie en Veiligheid »

Een onderzoek van de Universiteit van Beiroet heeft aan het licht gebracht dat er 200.000 spook Palestijnen in Libanon zijn.

In Libanon – zo stelt de UNRWA, de speciale VN organisatie voor de Palestijnen – zouden er per 1 januari 2012 “465.798 geregistreerde Palestijnse vluchtelingen” zijn die ondersteund worden.

Dat is in tegenspraak met een wetenschappelijke onderzoek van vorig jaar naar de sociaal-economische situatie van de Palestijnen in Libanon door de Universiteit van Beiroet, nota bene in opdracht van diezelfde UNRWA.
Dat onderzoek kwam tot de conclusie dat er “slechts tussen de 260.000 en 280.000 Palestijnen in Libanon leven”. Als reden voor dit lagere aantal werd gegeven “dat sommige vluchtelingen zijn genaturaliseerd en Libanees staatsburger zijn geworden’. Daarnaast zouden vele Palestijnse vluchtelingen Libanon hebben verlaten, veelal naar Europa, en dan met name de Scandinavische landen en Duitsland.”

Palestijnse vluchtelingen hebben als enige vluchtelingen ter wereld een dergelijke eigen VN-hulporganisatie (UNRWA), en hebben bovendien een geheel eigen, sterk afwijkende definitie van wie een vluchteling is.
Door deze afwijkende definitie neemt het aantal Palestijnse ‘vluchtelingen’ alleen maar toe. Op dit moment zijn er volgens de UNRWA wereldwijd ruim 5 miljoen Palestijnse ‘vluchtelingen’. Aan hen verstrekt de UNRWA uitkeringen, onderwijs en gezondheidszorg. Dit wordt betaald door donorlanden uit met name West-Europa, en opvallend genoeg nauwelijks uit de Arabische wereld waar de olie soms letterlijk uit de grond loopt.

Het probleem van de foutieve registratie van Palestijnse vluchtelingen is al heel oud. Al sinds 1948 zijn er constateringen van grote aantallen nepvluchtelingen en zelfs gefantaseerde familieleden, enkel en alleen om een uitkering te kunnen krijgen.
In Libanon zijn er nu dus al circa 200.000 spook-Palestijnen, oftewel ruim 40% van het totaal. Als dit percentage geldt voor alle 5 miljoen Palestijnse ‘vluchtelingen’, zouden er dus feitelijk 2 miljoen minder Palestijnse vluchtelingen zijn dan door de UNRWA wordt beweerd.

 
Waarom?

De vraag is dan waarom de UNRWA in de officiële cijfers 200.000 meer Palestijnse Arabieren in Libanon opvoert dan er in werkelijkheid zijn? Waarom liegt een VN organisatie?

Het antwoord is dat hoe groter het aantal Palestijnse ‘vluchtelingen’ er is, hoe meer geld UNRWA kan vragen aan de donorlanden (lees: West-Europa). Hier komt bij dat het ook voor de Palestijnse leiders voordelig is dat het probleem zo groot mogelijk wordt voorgesteld. Libanon zelf heeft er eveneens belang bij, want hoe groter de groep Palestijnse vluchtelingen, hoe sterker het argument om de Palestijnen niet te hoeven naturaliseren. Ondanks dat tegenwoordig bijna alle in Libanon verblijvende Palestijnse ‘vluchtelingen’ in dit land geboren en getogen zijn, soms al als vierde generatie. En de Arabische landen hebben er belang bij, als middel om Israël te beschuldigen.

Zo wordt al meer dan 60 jaar met de Palestijnen gesold en gespeeld uit politieke motieven, niet in de laatste plaats door de VN zelf. Dit wordt mogelijk gemaakt door miljarden aan belastinggeld afkomstig uit West-Europa. Het wordt tijd dat dit spelen met de gewone Palestijn stopt. En dat deze mensen worden opgenomen als volwaardige burgers in de landen waar zij al meer dan 60 jaar wonen.
Zoals Israël ook heeft gedaan, toen het in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw meer dan 900.000 Joden op nam die uit de Arabische wereld waren verdreven.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.