15 Chesjwan 5782 | 20 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Waarschuwing: evangelische Seders in Israel!
Publicatiedatum: dinsdag 03 april 2012 Auteur: Redactie | 1.283 keer gelezen
Redactie, Missionaire acties »
Al vaker hebben we bericht gegeven over de vrij agressieve wijze waarop 'meesiaanse christenen' evangeliseren onder de Joden in Israël.

Zo ook vandaag heeft de anti-missionaire organisatie Yad L'Achim in Israël een waarschuwing gegeven dat evangelisten aan het folderen zijn om mensen uit te nodigen om mee te doen een aan 'kosjer' openbare Sederavonden wat een missionaire evenement blijkt te zijn.

"Deze schockerende publieke seders die her en der plaatsvinden - waaronder op de Yefet Street in Yafo - is een grote schande," meldt de organisatie, "Dit bewijst alleen al op het feit dat we allemaal hard aan het werk moeten om de wetgeving omtrent evangelisatie weer flink moet worden aangescherpt, om zo een einde te maken aan de gruwelijke activiteiten van deze evangelisten."

"Het ondraagbare gemak waarmee die evangelisten te werk gaan, hoe vrij ze zich voelen op deze wijze te handen - met liegen in begrepen - tegen het publiek, is hun snode doel de Joden van hun Jodendom weg te trekken."

Yad L'Achim is zich aan het voorbereiden met onverwachte tegenmaatregelen en tegelijkertijd bereiden zij zich voor om een groot aantal publieke kosjere seders te organiseren. Deze seders zijn vooral gericht voor de Russische sprekende immigranten, de zogenoemde overlevenden van de evangelisatie activiteiten en andere doelgroepen die potentieel gemakkelijk in de klauwen van de evangelisten kunnen vallen.

Deze echte seders worden gehouden in Haifa, Netanya, Remat Gan en Holon. Gedurende de Chol Hamo'ed zal Yad L'Achim 'seminars op wielen' organiseren om potentiële slachtoffers van evangeliserende christenen met uitjes te trakteren naar bedevaartsoorden van Tsaddiekiem.

Volgens Yad L'Achim in de VS zouden de voorgestelde 'Evangelisatie-wet' gewijzigd moeten worden om zo "de missionaire activiteiten te beëindigen die ironisch genoeg weer toegestaan zijn onder de huidige wet. Deze huidige wet stelt dat het alleen verboden is te evangeliseren onder minderjarigen of het omkopen van volwassenen met geld of kado's."

Een paar jaar geleden werd een kosjere winkel in Amsterdam door ook vlak voor Pesach door evangelisten belaagd. Daar hadden messiaanse christenen - die zichzelf graag 'joden' noemen of 'joods' voordoen - een stapel treife [onrein/niet kosjer] Haggadot achtergelaten om deze gratis mee te laten nemen. Van de buitenkant leek het om onschuldige haggadot te gaan. Naderhand bleek het evangelisatie lectuur te zijn die gegoten waren in een 'Joods' jasje om Joden van Amsterdam te misleiden.

Meer informatie: Jews for Judaism en HIER [pdf-bestand] het handboek over het Joodse Antwoord op Evangelisten [ENG]

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.