25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Verschil tussen Palestijnse en Israƫlische gevangenissen
Publicatiedatum: dinsdag 24 april 2012 Auteur: Redactie | 1.061 keer gelezen
Redactie, Israelische gevangenissen, Hongerstaking »
Gevangenis in Gaza

Ruim1500 Palestijnse gevangenen zijn na voorbeeld van de 34 jarige Khader Adnan, die Israël onlangs na ruim twee maanden durende hongerstaking heeft vrijgelaten, in hongerstaking gegaan. Deze mega hongerstaking zou protest zijn tegen de omstandigheden waaronder zij gevangen zitten. Ook protesteren zij tegen een procedure die bekent staat als 'de administratieve detentie'.

Onder administratieve detentie van Israël wetten kunnen veiligheidsfunctionarissen proberen middels een gerechtelijk bevel een individu vasthouden zonder aanklacht wanneer zij worden verdacht van een bedreiging voor de nationale veiligheid. Tegen dergelijke bevelen kan er beroep worden aangetekend bij een hogere rechtbank. Deze moet om de zes maanden door de rechtbank worden beoordeeld. De Israëlische Hoge Raad is het laatste hof waar men in beroep kan.

Ondanks Adnan dus op deze wijze wist vrij te komen, heeft een rechter van het IDF maandag het beroep van twee gevangenen afgewezen die als 55 dagen niets gegeten hebben. De rechter oordeelde dat de gedetineerden zelf verantwoordelijk zijn voor hun gezondheid. Deze twee mannen zijn lid van de terroristische Islamitische Jihad en worden zoals Adnan in de gevangenis van Ramle vastgehouden sinds augustus 2011.

Doordat de media bovenop deze mega hongerstaking zit, wordt er gesuggereerd dat [Palestijnse] gevangen onder erbarmelijke omstandigheden zitten. Het tegendeel wordt door Israël bewezen. De gevangen in Israël leven een comfortabeler leven dan gevangenen in Nederland. Hopend op de dag wanneer Israël zal overeenkomen om duizend van hen te ruilen voor één enkele gijzelaar, mengen de terroristen zich onder elkander middels feestjes. Ook studeren zij af in graden en blijven zij in contact met de buitenwereld via Facebook en hun smartphones. Andere terroristen gebruiken de smartphonevideo en gaan met hun vrienden virtueel winkelen en hun eigen kleren uitkiezen, die dan aan hen in de gevangenis worden afgeleverd. Ook wonen zij op afstand familiegebeurtenissen bij. Zo'n een multimedia-paradijs in de gevangenis is in Nederland ondenkbaar.

Ondertussen ontvangen moslimterroristen een salaris van de Palestijnse Autoriteit en Chamas. Wel 10 procent van de begroting van de Palestijnse Autoriteit wordt besteed aan de salarissen van gevangengenomen terroristen. Zoals bekent, worden zij ook mede door onze belastinggeld gefinancierd. Zo wordt ongeveer 100 miljoen dollar begroot ten voordele van gevangen of gedode terroristen. Het moet daarom wel duidelijk zijn dat terrorisme booming business is voor de Palestijnse Autoriteit. Zowel de uitvoerende terrorist als de terrorist die van het goede leven in de Israëlische gevangenis geniet, wordt gesubsidieerd met hulpfondsen van Westerse overheden. En dit is niet alles. Sinds kort krijgen deze terroristen ook feestmaaltijden op Islamitische religieuze feestdagen.

Al in 2001 voert Chamas een schrikbewind in Gaza

Maar hoe zit het dan met Palestijnse gevangen in gebieden zoals Gaza?

Op 7 april jl. heeft Chamas drie Palestijnen geëxecuteerd. Volgens zeggen zou het om twee moordenaars gaan en een Palestijn die collaboreerde met Israël. De uitvoeringen werden uitgevoerd “overeenkomstig onze religie, de regels van de Palestijnse wet, om de burgerrechten te bewaren en de veiligheid van de gemeenschap te verzekeren,” aldus de verklaring van door Chamas beheerde 'ministerie van Binnenlandse Zaken'. Ook meent deze 'ministerie' dat deze wetten werden uitgevoerd nadat de beschuldigden het volledig recht was gegeven zichzelf voor het 'gerecht' te verdedigen.

Maar deze slachtoffers zijn niet de enige. Ook de Palestijnse Autoriteit heeft hier een hand van. Zo staat er de doodstraf op het verkopen van land aan Joden. Hierdoor werd onlangs Mohammed Abu Shahala ter dood veroordeeld omdat hij voor Pesach in Chevron het 'Machpela-huis' - nabij het graf van de onze Aartsvaders - verkocht heeft. Men wacht nu op de handtekening van Machmoud Abbas, zodat deze veroordeling uit gevoerd kan worden.

Zoek de verschillen:

 

Terrorist Saeed Omar [links] in de gevangenis waar hij een straf moet uitzitten van 19 jaar. Hij gebruikt zijn Facebookpagina om fragmenten van gedichten die oproepen tot de vernietiging van Israël te publiceren.

Joodse groepen in Chevron hebben overigens de internationale gemeenschap opgeroepen om de Arabische verkoper van het 'Machpela-huis' in Chevron te helpen. Zo schreven zij aan VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton het volgende:

'Het is ontstellend dat de verkoop van grond wordt bestraft met de dood. Het bestaan van dergelijke barbaarse en perverse wetten toont het ware gezicht van de Palestijnse Autoriteit. Hoe zou de reactie zijn als het zou gaan om een wet in de VS of Europa? Eigenlijk heeft er nog geen honderd jaar geleden een dergelijke wet in Europa bestaan, die toen bekend stond als de 'Neurenberger wetten'.

Hiermee hoopt de Joodse gemeenschap dat de bewindslieden een stokje steekt dat Shahala wordt geëxecuteerd.

In de Israëlische gevangenissen zitten ongeveer 7000 Palestijnen gevangenen opgesloten. Van deze 7000 Palestijnen worden 4610 Palestijnen als directe gevaar voor de Israëlische veiligheid beschouwd. Wanneer deze 7000 Palestijnen in de VS veroordeeld zouden worden, zouden zij in gevangenissen zoals in Guantanamo Bay terecht komen. Daarentegen worden zij in Israël dus tot op het bot verwend en kunnen ze via de Open Universiteit van Israël studeren, werken in ateliers en een nieuw vak leren. Israëlische rechters waken over hun rechten, die dezelfde zijn als voor Israëlische Joodse gevangenen.

Vrijgekomen Palestijnse gevangene zegt dat gevangenen aan niets ontbreken:

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.