5 Siewan 5781 | 15 mei 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
VN-vredesmacht Libanon claimt krachtig mandaat
Publicatiedatum: woensdag 04 oktober 2006 Auteur: De Redactie | 1.769 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Terrorisme, De Libanonoorlogen, Verenigde Naties, UNIFIL, Syrië »
(Novum) - De VN-vredesmacht die in Zuid-Libanon Israël en de Hezbollah uit elkaar moet houden heeft dinsdag aangekondigd krachtig op te zullen treden tegen bedreigingen of vijandige activiteiten.

De aankondiging is opmerkelijk, omdat de vredesmacht eerder nog meedeelde voorzichtig te werk te zullen gaan als het Hezbollah-wapens zou opmerken. De VN-commandanten zijn bevoegd om krachtig op te treden als ze worden geconfronteerd met vijandige activiteiten, aldus een verklaring van de vredesmacht UNIFIL.

De mededeling lijkt een antwoord op de ferme taal die zowel Israël als de Hezbollah hebben gebezigd. De Libanese guerrillabeweging heeft trots laten weten nog steeds in het zuiden van Libanon aanwezig te zijn en Israël waarschuwde dat het geen gewapende guerrilla's zal tolereren langs zijn grens.

UNIFIL kondigde eerder aan niet actief de Hezbollah te zullen ontwapenen, maar wel te zullen pogen om de wapensmokkel vanuit Syrië te zullen bestrijden. Op 12 juli brak een oorlog uit die ruim een maand duurde, nadat Hezbollah-strijders twee Israëlische soldaten hadden gevangengenomen.
Copyright © 2006 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.