25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
De Arabier die een huis aan Joden verkocht in levensgevaar
Publicatiedatum: woensdag 16 mei 2012 Auteur: Sacha | 806 keer gelezen

"vandaag is het 40 dagen, dat zijn 5 weken en 5 dagen van de Omer"

Door Devorah
Bron: Arutz7

Vorige maand berichtten wij  dat er de doodstraf staat op het verkopen van land aan Joden. Hierdoor werd onlangs Mohammed Abu Shahala dus ter dood veroordeeld omdat hij in Chevron het 'Machpela-huis' - nabij het graf van de onze Aartsvaders - verkocht heeft. Men wacht nu op de handtekening van Machmoud Abbas, zodat deze veroordeling uit gevoerd kan worden.

Vice Minister Ayoub Kara meldde dinsdag dat Abu Shahala door gezondheidstoestand ernstig in levensgevaar verkeert. Onlangs heeft hij vier hartkatheterisatie moeten ondergaan. Daarnaast dreigt de PA - dus niet Chamas - hem nog steeds te executeren omdat hij tegen de wet heeft gehandeld door het huis aan Joden te verkopen.

"Israël moet ingrijpen dat de PA de doodsvonnis niet ter uitvoer kunnen brengen," stelde Kara bij de bijeenkomst van Likud-activisten in Akko. "We moeten als voorwaarde alle vredesonderhandelingen met [PA voorzitter] Abbas op de vrijlating van alle PA Arabieren in verband met deze affaire brengen," voegde hij eraan toe.

Vier maanden geleden werd Abu Shahala gearresteerd en werd ondervraagd over de verkoop van het huis in Chevron aan Joden. Hij zei in zijn verweer dat hij niet wist dat hij aan Joden had verkocht en werd weer vrijgelaten. Maar 64 dagen geleden werd hij opnieuw gearresteerd en werd gedwongen te bekennen dat hij wel aan Joden had verkocht. Na zijn bekentenis werd hij in eenzame opsluiting geplaatst en wordt hij dagelijks onderworpen aan vernederingen.

De 15 families die rond Pesach uit het 'Machpela-huis' werden verdreven, waren na de koop het huis direct gaan betrekken uit angst dat anders de lokale Arabieren het onbewoonde huis zouden bezetten. Maar deze bewoners zijn op laste van de Minister van Defensie Ehud Barak op 4 april uit huis geplaatst. Hij heeft hiermee lijnrecht tegen belijd van Premier Binyamin Netanyahu en andere senior Ministers gehandeld die van mening waren een eventuele actie enkele weken uit te stellen.

Medio april hebben Joodse groepen in Chevron de internationale gemeenschap opgeroepen om de Abu Shahala te helpen. Zo schreven zij aan VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton het volgende:

'Het is ontstellend dat de verkoop van grond wordt bestraft met de dood. Het bestaan van dergelijke barbaarse en perverse wetten toont het ware gezicht van de Palestijnse Autoriteit. Hoe zou de reactie zijn als het zou gaan om een ​​wet in de VS of Europa? Eigenlijk heeft er nog geen honderd jaar geleden een dergelijke wet in Europa bestaan, die toen bekend stond als de 'Neurenberger wetten'.

Hiermee hoopte de Joodse gemeenschap dat de bewindslieden een stokje steekt dat Shahala wordt geëxecuteerd.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.