5 Siewan 5781 | 15 mei 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
VN-resolutie 1701, door Unifil met voeten getreden.
Publicatiedatum: vrijdag 10 november 2006 Auteur: ilonia | 1.343 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Internationaal Recht, De Libanonoorlogen, Palestijnse Autoriteit [PA], Verenigde Naties, UNIFIL, Ilonia, Resoluties, Wereldraad van Kerken »
De Verenigde Naties geven openlijk toe dat Syrië actief betrokken is bij de herbewapening van Hezbollah maar onderneemt daar vervolgens niets tegen. Ondanks de aanwezige troepenmacht van de VN en het Libanese leger, in Zuid -Libanon, gaat de wapentoevoer naar de terreurgroep ongehinderd door. De “Partij van allah” is volkomen vrij te gaan en te staan waar ze willen. Een Unifil commandant zei tegen het Duitse blad Der Spiegel dat hun taak niet is het ontwapenen van de terreurgroep, maar het observeren van veranderingen in de bevolkingsamenstelling.

In resolutie 1701 wordt geëist dat zich geen wapens buiten die van de VN-troepen en het Libanese leger ten zuiden van de Litani rivier mogen bevinden en gewapende milities ontwapend dienen te worden en dat de VN troepenmacht hier mede op toe moeten zien. De Libanese regering en legerleiding hebben al vanaf het begin aangekondigd geenszins van plan te zijn Hezbollah te ontwapenen en hebben zich bovendien achter Hezbollah geschaard en gezegd dat niet deze terreurgroep maar Israël het probleem is. Unifil zegt dat het niet hun taak is controleposten in te richten, auto’s te controleren, verdachten op te pakken, Hezbollah te ontwapenen of de smokkel van wapens tegen te gaan. Een woordvoerder van Kofi Annan bevestigde op vragen over het mandaat van Unifil nog eens dat de resolutie wel degelijk de aanwezigheid van gewapende Hezbollah uitsluit, en Unifil dus het mandaat heeft daartegen op te treden. “There’s a lot of misunderstanding what we are doing here” zei Lt.Col. Stefana Cappallare, een Italiaanse commandant van het San Marco Regiment. De Belgische soldaten zijn voor hun vertrek onder andere ‘voorgelicht’ door de Libanese ambassadeur, die uitlegde dat niet Hezbollah ontwapend moet worden maar Israël. De ervaring leert steeds opnieuw dat Israëls vijanden de afspraken met voeten treden en dat de wereldleiders dat allemaal oogluikend toestaan. De VN die toestaat dat haar eigen Unifil, resolutie 1701 volledig aan hun laars lappen, levert wel commentaar op de Israëlische controle vluchten boven Libanon. De door de islamitische wereld gegijzelde VN-kliek noemt deze vluchten een ernstige provocatie en in strijd met resolutie 1701. Ook George W.Bush eist van Israël dat het deze vluchten staakt omdat het de positie van de Libanese premier Faoud Siniora zou ondermijnen. Deze eis werd door zijn vertegenwoordigers David Welch en Elliot Abrams, aan Israël’s premier Ehud Olmert en minister van BZ Tzipi Livni, overgebracht.

(David Welch [rechts], loopjongen van de Bush-administratie.)

Volgens de Franse minister van Defensie Michele Alliot-Marie,had het weinig gescheeld of Franse troepen in Libanon hadden geschoten op Israëlische straaljagers. Ze sprak over een incident dat eind oktober zou hebben plaatsgevonden. Volgens de minister voerde een squadron Israëlische F15’s schijnaanvallen uit op Franse posities in Zuid-Libanon. Ze hielden er net op tijd mee op: twee seconden later en er was gevuurd, zei de minister. Frankrijk heeft Israël gewaarschuwd dat dit niet meer mag voorkomen en de Franse Unifil commandant Maj. Gen. Alain Pellegrini heeft gedreigd Israëlische vliegtuigen zonder pardon te zullen neerschieten wanneer ze het Libanese luchtruim opnieuw binnenvliegen. Israël heeft echter het volste recht deze vluchten uit te voeren omdat niemand zich aan resolutie 1701 houdt.

Pellegrini is al een aantal jaren de baas van Unifil in Libanon. Hij heeft nooit iets ondernomen tegen de bewapening van Hezbollah of de ontvoering van Israëlische militairen. Hij ondernam niets tegen de bouw van tientallen bunkers en de installering van duizenden raketten in het zuiden van Libanon. Volgens Pellegrini zal Unifil geen gevechten met Hezbollah aangaan, zelfs niet als deze Israël zouden aanvallen. Dit is echter in volledige tegenspraak met resolutie 1701.


(Unifil commandant [links] Alain Pellegrini.)

Ook de Russen zijn in Libanon neergestreken onder het mom van ‘mee te helpen aan de wederopbouw’. In werkelijkheid gaat het om 150 Tsjetsjeense moslimcommando’s. Ze opereren los van de VN-troepen. Commandanten van Unifil zeiden zeer verrast te zijn Russische troepen in Libanon aan te treffen. De Libanese premier Fouad Siniora vond het niet nodig om Washington, Parijs, Berlijn, Rome, noch de VN-baas Kofi Annan hierover te informeren. De Russische leider Poetin demonstreert hiermee naar de moslimwereld een actieve rol te willen spelen in het Midden Oosten conflict, ten gunste van de Arabische dictaturen en moslimterreurgroepen. Moskou geeft hiermee tevens nog eens een vriendschapssignaal af naar de Ayatollahs in Iran en hun terreurleider “Mahdi Ahmadi Nejad”. Israël heeft nu niet alleen Hezbollah en Unifil aan haar noordgrens, maar eveneens een groep moorddadige Tsjetsjenen. Het gaat om de Vostok en Zapad eenheid, onderdeel van de 42ste gemotoriseerde divisie. De Vostok commandant is de voormalige Tsjetsjeense terrorist Sulim Yamadaev, een eerste klas misdadiger.

Het pro-Arabische, anti-Israëlische regiem van de Italiaanse premier Romana Prodi, heeft besloten Libanon actief te steunen tegen mogelijke aanvallen van Israël. Prodi heeft het Italiaanse Ministerie van Defensie de opdracht gegeven het raketsysteem Aster 15 aan Libanon te leveren. De Aster 15 is een Frans product en is speciaal ontwikkeld om “beweegbare doelen” zoals gevechtsvliegen, drones en helikopters, neer te halen. De Franse Israëlhater ‘Jakkes’ Chirac, heeft toestemming gegeven voor de levering van deze raketten die van Franse makelij zijn. Italiaanse instructeurs leren de Libanezen inmiddels hoe ze met de Aster 15 om moeten gaan. De Franse leiders behoren al jaren tot de hielenlikkers van de Arabische oliedictaturen en collaboreren openlijk met islamitische doodsculturen. De Franse premier Dominique de Villepin zei onlangs: “ Wat betreft terrorisme: het is niet een oorlog die uitgevochten moet worden, maar –zoals Frankrijk al jaren doet –een aanpak gebasseerd op samenwerking met onze partners.” De ‘partners’waarover hij spreekt zijn Syrië, Iran, Saoedi-Arabië, Hezbollah en het PA-terreurregiem. Samenwerking dus met landen en groepen die de terreurkaart spelen. Toen aartsterrorist Jasser Arafat Libanon werd uitgejaagd werd hij onder Franse bescherming met Griekse schepen geëvacueerd en naar Tunesië gebracht van waaruit de terreur tegen Israël werd voortgezet. Chirac was zo’n grote fan van aartsterrorist Jasser Arafat, dat toen deze schurk ziek werd, Chirac hem met een regeringsvliegtuig liet ophalen uit Amman om hem in een Frans ziekenhuis te laten behandelen. Vele prominenten stonden aan het ziekbed van de man die loog, bedroog en moordde wanneer hem dat uitkwam. Op het VN-hoofdkwartier in New York werd de vlag halfstok gehangen toen men hoorde dat hun grote idool gestorven was. “God zegene zijn ziel” sprak George W.Bush.

Hezbollah is niet alleen een terreurbeweging, maar ook een religieus-fascistische organisatie die de staat Israël wil vernietigen en in Libanon een islamitische staat wil vestigen naar het voorbeeld van Iran. De terreurgroep doet wat het wil. Het heeft zijn eigen wapenarsenaal weer op peil gebracht en het levert volledig ongestoord raketten aan de PA-terreurgroepen in Zuid -Libanon, en helpt mee bij de bouw van bunkers in de PA-kampen. De vrachtwagens met wapens vinden zonder enige controle hun weg naar de PA-kampen, die slechts een paar kilometer verwijderd zijn van de grens met Israël. Verschillende PA-terreurgroepen hebben een basis in Zuid -Libanon waaronder de terreurbeweging Fatah, de partij van PA-leider Abu Mazen. Israël heeft dus niet meer alleen met de terreurbende van Nasrallah te maken, maar ook met Libanese leger, Unifil, PA-terreurgroepen en een groep van 150 moorddadige naar het Russische leger overgelopen Tsjetsjeense terroristen. Alles is gericht op de verdediging van Libanon en Hezbollah. VN-vertegenwoordiger Jean Ziegler rechtvaardigd ontvoeringen van Israëlische militairen om deze te ruilen voor in Israël gevangen zittende moordenaars en ander geboefte. Ziegler geeft met zijn uitspraken legimiteit aan een moorddadige terreurorganisatie die mensenlevens verachten. Deze VN anti-Israël lobbyist bezocht Libanon in september. Hij beweerde dat de “Partij van allah” geen terreurorganisatie is en beschuldigde de Joodse staat in een rapport van oorlogsmisdaden. Ook vind hij dat Israël de kosten van de wederopbouw in Libanon voor haar rekening moet nemen.Er wordt door hem met geen woord gerept over de schade die in Israël is ontstaan door de 4000 door Hezbollah afgevuurde raketten.

In het begin van de tachtigerjaren, in de tijd dat Syrië Libanon bezette, stond het bewind in Damascus toe dat een groep van 500 leden van de Iraanse Revolutionaire Garde zich in Baalbek vestigde om het zaad te zaaien van wat later Hezbollah zou worden. De laatste confrontatie tussen Israël en Hezbollah is al zes jaar geleden gepland in samenwerking met Iran en Syrië. Een kind kon voorspellen dat na Israël’s vertrek uit Libanon in 2000, de terreurgroep de verlaten posities zou overnemen. Onder toeziend oog van Unifil heeft de terreurgroep 13.000 raketten geplaatst, bunkers gebouwd en tientallen tunnelnetwerken aangelegd. Omdat ze kennelijk niet wat anders te doen hebben, zijn de Finse Unifillers bezig met de bouw van een enorme sauna en beschilderen de manschappen uit India hun basis met traditioneel Indiaas schilderwerk. Het is de bedoeling dat er binnen afzienbare tijd 15.000 van deze ‘padvinders’ in Libanon gestationeerd zullen zijn.

(Unifil gebied in zuid Libanon.)

Hassan Nasrallah vertelde een menigte van 800.000 supporters tijdens een ‘overwinnings’ bijeenkomst dat niemand zijn groep zal ontwapenen. Hij dankte zijn afgod allah voor de ‘overwinning’ en verontschuldigde zich voor zijn afwezigheid gedurende de gevechtshandelingen omdat er voor zijn leven werd gevreesd. Volgens Nasrallah is zijn raketarsenaal in recordtempo uitgebouwd naar maar liefst 20.000 stuks en is zijn terreurgroep inmiddels sterker dan vóór de confrontatie met Israël. De schokkende werkelijkheid is dat de wereldleiders Hezbollah als slachtoffer behandelen en Israël als de agressor.

Voor Israël brengt het woord vrede altijd dood en vernietiging. Een ding is zeker, de islamitische staten noch de islamitische terreurbewegingen zullen er in slagen Israël te vernietigen.  De waarschuwingen van de Bijbelse profeten zijn overal zichtbaar, maar slechts weinigen wensen dat te zien. Het commentaar van de wereldgemeenschap op Israël is bij het ziekelijke af. Vertegenwoordigers van de Wereldraad van Kerken noemden Hezbollah de zondebok van Israël’s agressie. De destructie in Zuid -Libanon noemden zij opzettelijk en gepland. Sinds het ontstaan van de staat Israël in 1948 en de daarop volgende oorlogen en PA-terreur, is het aantal moslims dat in gevechtshandelingen met Israël is gedood, minder dan het aantal moslims dat door de Fransen is vermoord in Noord Afrika. Het aantal moslims dat door de Fransen is vermoord, is vele malen minder dat het aantal dat door de Sovjets/Rusland is gedood. En het aantal moslims dat door de Sovjets/Rusland is vermoord, is niet meer dan 1/3 van het aantal moslims dat door moslims is vermoord.

Voormalig moslimterrorist Zacharia Anani liet op 8 december 2005 zijn stem horen op de Princeton Universiteit in de Verenigde Staten. Hij groeide op in Libanon en vertelde hoe hij leerde Israël te haten. Hij werd in de zeventiger jaren christen, maar zelfs in die hoedanigheid betekenden de Joden niets voor hem. Hij begon de Joodse geschiedenis te bestuderen en was diep geschokt te lezen hoe de Joden eeuwenlang hebben geleden. “Er trad een verandering op in mijn hart”zo sprak hij. Ik ontdekte dat Israël beschermd diende te worden omdat God met Israël is. “Hoe hebben zij anders alle oorlogen kunnen winnen? Omdat God er was voor hen.” Satan zal geleidelijk aan alle natiën aan zijn kant weten te krijgen in zijn strijd tegen de kinderen van Israël. Het is door de hand van God dat de staat Israël miraculeus is herboren en het is Gods Machtige Hand die Israëls vijanden keer op keer in het stof doen bijten. God wil niet dat Israël vernietigd wordt en de duivel en zijn immense aanhang zullen daarom falen. De profeet Zacharia zegt dat er een moment zal komen in de toekomst dat de God van Israël alles in het werk zal stellen om de volken uit te roeien die tegen Jeruzalem oprukken.
Copyright © 2006 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.