19 Sjewat 5782 | 21 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Qassam: “Irritant” en “niet doeltreffend”?
Publicatiedatum: donderdag 16 november 2006 Auteur: ilonia | 1.392 keer gelezen
Terrorisme, Gaza, Gilad Shalit, Ilonia, Palestijnse milities, Overzicht Aanslagen, Sderot, Ashkelon, Raketaanvallen »
Vaak staat er in kranten of internet dat de raketten toch hun doel missen, dus waarom valt Israel dan burgers aan in de Gaza. Zoals op nu.nl

GAZA-STAD - De Palestijnse Qassam-raketten waardoor woensdag voor het eerst sinds juli 2005: weer een Israëlische burger het leven verloor, vallen vrijwel dagelijks op Israël. Maar een bedreiging voor de joodse staat vormen de projectielen niet.

De meeste raketten worden net zoals tijdens de Libanon oorlog vanuit of op burgerplaatsen afgevuurd met als gevolg als Israel reageert burgers daarbij omkomen. Zoals ynetnews bericht: IDF beambten zeggen in hun reaktie dat de beschietingen direct op een Qassam lanceer plaats was en dat een andere plaats dichtbij was waar de Palestijnen van plan waren om een raket te lanceren. Het onderstaand artikel kreeg ik over de e-mail van HonestReporting:
Terwijl Patrick Seale en vele andere internationale media Qassam aanvallen minimaliseren, publiceert YNET nieuwe statistieken dat een ander verhaal schetst:
Nieuwe details verzameld door het Barzilai Medical Center in Ashkelon duidt aan dat sinds januari 2005 ongeveer 300 mensen gewond waren geraakt door Qassam aanvallen in de stad Sderot en andere gemeenschappen in het westen van Negev…

De aantalen duid aan dat tijdens eerste negen en halve maand van 2006, 202 mensen gewond waren door Qassam aanvallen, meer dan het dubbele van vorig jaar toen er 87 mensen gewond waren geraakt.
Het meeste actieve maand was in juli van 2006 tijdens de oorlog in het noorden met 85 mensen. Voor de tijd dat Gilad Shalit was ontvoerd, waren er 27 mensen gewond geraakt.
In augustus in 2005 tijdens de ontmanteling van de joodse nederzetting in Gaza waren er praktische geen raket aanvallen vanuit Gaza en alleen een persoon was geëvacueerd voor spoedeisende hulp naar het ziekenhuis.
Een groot deel van degene die geëvacueerd waren naar het ziekenhuis leden aan shock, maar er waren ook mensen ernstig gewond en zelfs een aantal mensen waren gedood.
Qassam aanvallen hebben een verzwakkend effect gehad op de inwoners van Sderot en de omliggende gebieden. Laat de media niet de ernst van de Qassam aanvallen vanuit Gaza relativeren.
Copyright © 2006 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.