16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Israel en de apartheid
Publicatiedatum: donderdag 30 november 2006 Auteur: ilonia | 1.661 keer gelezen
Gaza, Apartheid, Verenigde Naties, Ilonia, Raketaanvallen, Tutu, Jimmy Carter, Human Rights Council (VN mensenrechtenraad) »

Terwijl ik op een Engelstalige site lees dat voormalige president van Amerika Jimmy Carter een boek heeft geschreven met als titel: "Palestine: Peace Not Apartheid, (Palestina: vrede geen apartheid) lees ik in de Telegraaf dat Desmond Tutu een VN-onderzoek gaat leiden in Beit Hanoun naar aanleiding van Israëlische beschietingen die aan 19 Palestijnen het leven koste.

Overigs wordt er met geen woord gerept over de raket aanvallen op Israëlische dorpen. Wat de bevindingen van deze oud-aartsbisschop en vroegere antiapartheidsstrijder zal zijn dat horen we medio december. In het Engelstalige artikel legt John Dugard uit waarom Israel vergeleken kan worden met het apartheidsregime van Zuid Afrika. Hij kopt zijn artikel met: Wat Zuid Afrika heeft laten vallen pakt Israel op. Maar wie is John Dugard? Nou die reporteer mensenrechtenschendingen in Palestijnse gebieden aan de United Nations Human Rights Council (VN mensenrechtenraad) en tevens is hij ook professor in de Zuid Afrikaanse wet en geeft les in Nederland.

Op 19 oktober verklaarde deze mensenrechten activist op de General Assembly ( De algemene Vergadering ) dat de Palestijnse zelfmoordenaars het gevolg is van de Israëlische bezetting. Tijdens die vergadering zei hij ook dat hij een beperkt mandaat heeft n.m. dat hij alleen de mensenrechtenschendingen onderzoekt die door Israel is begaan en niet door de Palestijnen. En daarbij is Israel het enige land dat blijvend wordt bekritiseerd door de VN en zelfs als het gaat om terroristische organisaties.

Maar is het dan zo slecht gesteld met de mensenrechten in Gaza? Op de weblog van Leon de Winter staat dat Palestijnse vrouwen een menslijk schild vormen om hun mannen te beschermen. Blijkbaar verwachten de Palestijnse vrouwen dat het Israëlische leger niet zal schieten op deze vrouwen. Terwijl de Palestijnen op hun beurt ongeleide raketten afvuren en dan maar hopen dat er burgerslachtoffers vallen.

Copyright © 2006 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.