21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israel bezorgd ten aanzien van Libanese politieke spanningen
Publicatiedatum: dinsdag 05 december 2006 Auteur: ilonia | 1.414 keer gelezen
Libanon en Chizballah, De Libanonoorlogen, UNIFIL, Syrië, Ehud Olmert »
Volgens de voormalige chef van de Israelische inlichtingendienst zal een aftreden van de Libanese regering de kans op een oorlog deze zomer doen toenemen. De Minister van Buitenlandse Zaken, Livni, verzocht de ministers het onderwerp Libanon te vermijden. [Israelische] Publieke ondersteuning aan het adres van de Libanese premier Siniora "is het laatste dat hij nodig heeft". Premier Olmert en Minister van Defensie, Peretz, lieten weten dat ze de gang van zaken in de gaten houden. De Minister van Defensie zei gisteren dat wapensmokkel van Syrië naar Libanon nog steeds gaande is en dat de grenzen tussen de twee landen slecht geïnspecteerd worden.

Betogingen in Libanon
Vanaf vrijdag wordt er in Libanon iedere dag door tienduizenden betogers tegen de regering van premier Fouad Siniora betoogd. Hezbollah, dat veel aanhang in het zuiden en oosten van het land geniet, had met zijn politieke bondgenoten tot de demonstratie opgeroepen. Zondag is bij een confrontatie tussen voor- en tegenstanders van de regering een dode gevallen.

Israel is bezorgd over de aanhoudende Libanese politieke spanningen. Als de regering van Siniora zal vallen, of als het concessies moet doen aan Syrië en haar bondgenoten, zal ook het bestand ten aanzien van de stationering van de internationale troepenmacht UNIFIL - in plaats van Hezbollah - aan de grens met Israel in gevaar komen.
Copyright © 2006 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.