19 Tammoez 5780 | 11 juli 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Veiligheidsagent geeft zijn leven voor het leven van militairen
Publicatiedatum: dinsdag 11 september 2012 Auteur: Sacha | 897 keer gelezen

Door Devorah
Bron: Arutz7 

Om twee militairen te redden, heeft Lior Farhu - een veiligheidsagent van Shaarei Tikva - zijn leven gegeven nadat een terrorist opzettelijk over hem heen reden.

Tijdens zijn laatste missie afgelopen zondag werd Farhi vergezeld door een IDF officier en een vriend Dvir Carmon. Farhi vroeg aan Carmon hem de video-opname te maken van illegale activiteiten van een Arabische smokkelaars die infiltranten van de PA helpen het Israëlische grondgebied via the 1949 staakt-het-vuren-lijn te doorkruisen.

"Lior nam zijn werk zeer serieus. Daarom noemden wij hem ook altijd 'Mr. Security"," vertelde Carmon, "hij wilde dat men meer bewust zouden worden van dit probleem."

Carmon parkeerde op de onfortuinlijke dag zijn auto aan de kant van de weg en deed zijn motorkap omhoog alsof hij panne had. Hierdoor kon hij de opnames maken, zonder dat de Arabieren zijn aanwezigheid verdacht zouden vinden. "Ik nam foto's van de uitkijkers die naar Palestijnen seinden dat het veilig was om het Israëlische grondgebied te betreden, terwijl de mensen die op het teken wachtten en naar de hek renden opgewacht zouden worden door een Israëlische auto."

"Lior vertelde me verder te gaan met de auto en ging zelf naar buiten om de kap te sluiten. Plotseling zagen we twee militairen - een man en een vrouw - naar de Palestijnen rennen, waardoor de auto van een Arabische terrorist vervolgens richting de militairen opreed. Lior schreeuwde naar mij: "de soldaten!" en rende naar de rijdende auto."

"Hij trok zijn pistool en stond midden op de weg, seinend naar de auto dat hij moest stoppen. Hij dacht dat de auto op de punt stond om de militairen omver te rijden. Ik zag dat de automobilist hem zag, zwenkte van de baan dat richting de militairen liep, draaide vervolgens zijn wagen en begon richting Lior te rijden. Het was een kwestie van seconden. Lior richtte zijn pistool en in plaats dat de auto gas terugnam, werd er gas gegeven en reed Lior omver."

Pogingen om Farhi te reanimeren hadden geen succes. "Hij stierf in mijn armen," zei Carmon.

Lior stierf als een held.

Bewoners van de gemeenschap waar Farhi overleed hielden gisteren een protest op de weg vlakbij de Arabische stad Azoon. "En nu willen jullie [de regering] de veiligheidshek neerhalen?" De bewoners zeiden ferm dat zij het werk van Farhi zullen afmaken waaraan hij begonnen is en dat is het IDF overtuigen om harde maatregelen te treffen tegen de infiltratie van de PA dat via die veiligheidshek plaatsvindt.

Farhi is begraven op de militaire begraafplaats van Segula. Hij liet zijn zwangere vrouw Naomi en drie kinderen achter.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.