24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
De VN mensenrechtenraad
Publicatiedatum: donderdag 07 december 2006 Auteur: ilonia | 1.410 keer gelezen
Verenigde Naties, Ilonia, China »
In juni is de VN mensenrechtencommisie mensenrechtenraad gaan heten. In de 6 maanden dat deze raad bestaat heeft zij Israel al meerdere keren op de vingers getikt, maar Dafur blijft maar buiten schot. In Dafur wordt al sinds 2003 meer dan 200 duizend mensen vermoord en zijn er 2,5 miljoen mensen verdreven. En toch werd er een resolutie niet aangenomen om de regering van Sudan op te roepen om de verantwoordelijke te vervolgen.

Nee in plaats daarvan moet je Israel op de vingers tikken, want die schendt de mensenrechten het meest n.m. zij vermoorden Arabieren. En tja dat je een paar christenen vermoord is niet zo belangerijk toch?
Hoe komt dat toch dat een land praktische een hele groep zonder daar ter verantwoording te worden geroepen uit kan moorden en als Israel een misstap maakt meteen op de vingers wordt getikt. Ook al blijkt Israel achteraf niet de boosdoender te zijn, maar dan is het land al weer terecht gewezen.

Ten eerste wordt de regering door moslims geleid en ten tweede in de raad zitten landen die zelf of in het verleden of nu ook nog mensenrechten schenden. Denk maar aan China en Rusland als koplopers. Daarbij is ook dat meer dan een derde van de landen die in de raad zitten van de 57 landen Organisatie van de Islamitische Conferentie zijn.

Ook al wil Annan dat Dafur wordt aangepakt en dat Israel en het Midden Oosten minder belangerijk wordt, door het tegen houden van deze resolutie wordt deze oproep volkomen genegeerd.
Copyright © 2006 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.