23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
UNESCO bijna bankroet door VS boycot na opname ‘Palestina’ en confiscatie van Joods erfgoed
Publicatiedatum: vrijdag 12 oktober 2012 Auteur: Redactie J-Post | Vertaling Brabosh | 918 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, Verenigde Naties, UNESCO »

Klik HIER voor vergroting van de afbeelding van Jerenberg, 22 j., alias van Ramat Beit Shemesh, Israel. Blog: ‘The Eight Day’ jerenberg.blogspot.com/

De Palestijnse ‘kwaliteiten’ die geleid hebben naar het lidmaatschap van de culturele wereldorganisatie UNESCO

Hoe hard de Palestijn wel ‘gewerkt’ hebben aan hun lidmaatschap van de UNESCO, wordt hier onder  helder geïllustreerd in deze cartoon van Jerenberg. Zoals bekend wordt de UNESCO voluit de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization genoemd: unesco.org. Education (opvoeding), Science (wetenschap) en Culture (cultuur) dienen de Palestijnen slechts één doelstelling: de vernietiging van de Joodse staat van Israël en de verdrijving van de Joden uit het Midden-Oosten. Wie daar anders over denkt kan beter eerst Arabisch leren, dat helpt.

Die ‘kwaliteiten’ worden hen al aangeleerd van op de schoolbanken (opvoeding); vervolgens de praktijklessen waarvan de meer dan 10.000 qassams, zelfgemaakte raketten (wetenschap), katyoesha’s en mortiergranaten, de talloze zelfmoordbomaanslagen van de afgelopen 10 jaren hun slopend werk hebben gedaan onder de inwoners van de Joodse staat; alsmede het systematisch aanzetten tot haat jegens het Joodse volk: de cultuur van de haat en het geweld.

Een tijd geleden heeft de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur UNESCO besloten om het Joodse erfgoed Graf van Rachel, en de Grot van de Patriarchen in Hebron (Grot van Machpela) om te toveren tot Islamitische heiligdommen. De UNESCO wil dat de Machpela voortaan de Ibrahimi Moskee wordt genoemd. Volgens de moslimwereld is het Graf van de Aartsvaders een 1000 jaar oude moskee. De Turkse leider Recep Tayyip Erdogan zei dat het graf van de Aartsvaders en Rachels Graf “nooit Joodse heilige plaatsen zijn geweest, maar islamitische.”

Aldus werd op 31 oktober 2011 gestemd over het Palestijnse lidmaatschap van UNESCO en onder meer België herbevestigde zijn reputatie van Israëlbashing door net als tien andere landen van de Europese Unie VÓÓR de toetreding van ‘Palestina’ te stemmen, ondanks het feit dat Palestina niet eens een staat is. In plaats van de Amerikanen te volgen, besloot België de anti-Israëlische koers te volgen van landen zoals Brazilië, Rusland, China, India, Zuid-Afrika, Oostenrijk en Frankrijk. Veertien landen stemden tegen het verzoek, waaronder Nederland [!], de Verenigde Staten, Israël, Tsjechië, Roemenië, Litouwen, Canada en Duitsland.

Ondanks de dreiging van de Verenigde Staten (en andere landen) om de geldkraan naar de UNESCO dicht te draaien, zette de wereldorganisatie zijn zin door en aldus stemden van de aanwezige 173 landen 107 landen ‘Palestina’ als het 194ste lid van de UNESCO, Een beslissing die de UNESCO thans zuur opbreekt vermits het 22% van haar fondsen verliest die door de VS werden gedoneerd. België zag de donderbui al aankomen en het ministerie van BuZa achtte na de stemming van een jaar geleden het noodzakelijk om te reageren op de beslissing van de VS om haar donatie aan de VN-organisatie terug te trekken “door alle lidstaten op te roepen om hun bijdrage te handhaven.” Tja, België is duidelijk geen vriend van Israël, maar dat wisten we al langer dan vandaag. 

UNESCO verkeert in zijn “slechtste financiële situatie ooit” nadat zijn belangrijkste financiële sponsor de Verenigde Staten vorig jaar zijn financiering aan de wereldorganisatie heeft bevroren, deelde de directeur-generaal van het culturele agentschap van de Verenigde Naties gisteren donderdag mede. De organisatie voor Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur van de Verenigde Naties stortte zich in een crisis in oktober 2011 toen Washington, een bondgenoot van Israël, zijn toelage introk uit protest van het besluit van de VN-organisatie om de Palestijnen het volledige lidmaatschap te verlenen.

De V.N.-organisatie zag zich gedwongen om te besnoeien, mensen te ontslaan en aanwerving te staken, in programma’s te snijden na het verlies van de financiering van de V.S., die normaal 22 procent van zijn jaarlijkse begroting bekostigt, vertelde directeur Irina Bokova tegenover verslaggevers. De organisatie, die bepaalt welke plaatsen in de wereld in het werelderfgoed worden opgenomen, het globaal onderwijs en persvrijheid bevordert naast andere taken, is het jaar begonnen met een tekort van 150 miljoen dollar op zijn jaarlijkse begroting van 653 miljoen dollar voor 2012 en 2013, zei Bokova.

“Het verlamt onze capaciteit om te leveren,” voegde zij eraan toe. “Wij moeten werken onder zeer moeilijke omstandigheden. Wij zijn op zoek naar fondsen, maar op langere termijn is dit niet langer houdbaar. Wij sluiten van UNESCO (nog) niet, maar de lidstaten zullen vooruit moeten zien en heroverwegen. Unesco zal verlamd worden.”

De Amerikaanse wetgeving belemmert de financiering van eender welk VN-agentschap dat volledig lidmaatschap verleent aan om het even welke groep die niet de “internationaal erkende attributen” van een onafhankelijke staat heeft. Als resultaat van de stemming omtrent het Palestijnse lidmaatschap, trok de Amerikaanse regering, die zijn bijdrage op het einde van elk jaar betaalt, onmiddellijk zijn financiering terug van het in Parijs gevestigde agentschap.

Bokova zei dat het in het belang van de V.S. is om deel uit te maken van UNESCO en hoopte dat Washington zijn positie vóór het einde van volgend jaar zou herzien wanneer het eventueel zijn stemrecht binnen de organisatie zou verliezen omwille van het niet betalen van zijn bijdrage. “Er is geld in de wereld, maar het gaat niet alleen over geld,” zei Bokova. “Wij hebben de Verenigde Staten nodig om een gemeenschappelijk beleid te formuleren en te debatteren over gemeenschappelijke waarden.”

Om het tekort te compenseren, creëerde Unesco een noodsituatiefonds om contant geld, hoofdzakelijk van andere leden te verkrijgen, dat wordt toegewezen aan projecten zoals het dat wenst. De 60-jarige voormalige Bulgaarse minister van Buitenlandse Zaken zei dat zij erin geslaagd was 69 miljoen dollar te vinden, met inbegrip van 20 miljoen dollar van Saoedi-Arabië en Qatar, evenals kleinere schenkingen van landen met inbegrip van Turkije, Indonesië en Algerije.

Het heeft ook financiering van landen voor specifieke project ontvangen die bijzondere belangen hebben in bepaalde gebieden. Donderdag zal de VN-organisatie een overeenkomst ondertekenen met Noorwegen voor een bedrag van 20 miljoen dollar voor een project voor onderwijs en duurzame ontwikkelingsprogramma’s. “Het vult hiaten, maar niet op lange termijn. Wij hebben een voorspelbare begroting nodig,” zei ze.

Irinia Bokova: “Ik denk dat UNESCO gevangen is geraakt in de politieke opschudding van het Midden-Oosten conflict. Ik vind dit oneerlijk.”

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.