15 Chesjwan 5782 | 21 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Weer 50 charediem tot het IDF gevoegd
Publicatiedatum: zaterdag 10 november 2012 Auteur: Redactie | 863 keer gelezen
IDF, Redactie, Maatschappij, Charediem, Media_Politiek, Media_samenleving »
Als het goed is zullen volgende week ongeveer 50 Charediem [ultra-orthodoxen] zich melden om zich te voegen tot de technische en logistieke directoraat van de Shachar Project. Dat is een programma dat gericht is op de balans tussen religieuze verplichtingen van de Charediem en het dienen van het land. Inmiddels zijn al 300 jonge Charediem tot deze Programma gevoegd.

In 2007 werd dit programma gelanceerd door de toenmalige commandant van de Israëlische luchtmacht Elazar Shkedy die de leemten binnen de technische luchtmachteenheden wilde aanvullen met Charediem.

Wat maar een charedische eenheid anders dan de doorsnee IDF-eenheid? Mannen en vrouwen mogen in deze eenheden niet gemengd werken. Vrouwelijke militairen, commandanten of instructeurs zijn in deze eenheid eveneens niet toegestaan. De militairen moeten alle gelegenheid krijgen om tijdens de dag te dawnen [bidden] en Torastudie te doen. Uiteraard moet het eten glatt-kosjer zijn.

Yossi Cohen, hoofd van de Shachar Project, kon melden dat er sprake is van een aanzienlijke stijging ten opzichte van twee maanden geleden toen er slechts 29 charediem werden geworven. "Die soldaten - sommige hebben inmiddels een Engelse cursus afgerond - zijn al op de militaire bases geïntegreerd. Daar volgen zij de specifieke cursus voor de rol die zij zullen vervullen."

Cohen vertelt dat de soldaten iedere middag Daf Yomi [de dagelijkse stuk Gamara] leren over de wetten van Chanoeka. Het einde van de basistraining zal namelijk samenvallen met hun afwerking van de masechet [Gemara onderwerp].

De meeste soldaten zijn tussen de 22 en 27 jaar. Na de voltooiing van hun dienstplicht zullen zij een certificaat ontvangen voor technische aspecten die zij onder de knie hebben. Ook krijgen zij hulp om verdere studies te voltooien.

Het Shachar Programma van het IDF:

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.