14 Chesjwan 5782 | 20 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
UPDATE Bomaanslag in Tel Aviv
Publicatiedatum: woensdag 21 november 2012 Auteur: Sacha | 774 keer gelezen

Door Devorah
Bron: Arutz7

Rond 12.00 tussen de middag - voor ons 11.00 vanmorgen - heeft een terrorist een aanslag gepleegd op een Dan Local Bus in de Shaul Hamelech Straat in het centrum van Tel Aviv. Er vielen vijf zwaar gewonden waarvan twee in levensgevaar. Niemand kwam om.

Een en twintig mensen zijn geëvacueerd naar de Icholov Ziekenhuis waar zij aan minder ernstige wonden worden behandeld. Anderen zijn in emotionele shock geraakt.

Oorgetuigen vertelden dat de terrorist de bus opstapt en een verdacht pakketje om vervolgens keihard weg te rennen. De politie arresteerde een verdachte, maar werd snel vrij gelaten omdat hij niet gerelateerd kon worden aan de aanslag. Ook zijn er ooggetuigen dat het wellicht om een vrouwelijke terrorist gaat. Het wordt onderzocht.

Autoriteiten zeiden dat nog geen verantwoordelijkheid is opgeëist, maar de Islamitische Jihad en Chamas hebben wel gedreigd overal in Israël toe te zullen slaan.

De foto's doen denken aan eerdere terroristische bomaanslagen tijdens de Tweede Intifada, ook bekend als de Oslo Oorlog. De voorruit werd volledig verbrijzeld ende vloer werd bezaaid met glas.

Woordvoerder van Premier Binyamin Netanyahu noemde het een 'terroristische aanslag' wat door de politie is bevestigd.

Gaza vierden de aanval en Chamas functionarissen beschouwden dit als wraak voor de Israëlische luchtaanvallen in Gaza waar 108 terroristen door zijn omgekomen, waarvan een aantal kopstukken.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.