14 Tisjri 5782 | 19 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Bezorgdheid in Nederlandse sjoels vanwege rakettenregen
Publicatiedatum: woensdag 21 november 2012 Auteur: Redactie | 1.065 keer gelezen
Opperrabbijn Jacobs, Opperrabbijn R. Evers, Redactie, Antisemitisme binnenland, Raketaanvallen, (zelfmoord) aanslagen, Tefillot en Broches [Gebeden en Zegeningen] »

Deze sjabbat wordt in de sjoels in Nederland extra aandacht geschonken aan de rakettenregen die de laatste dagen verhevigd op Israel neerdaalt en zelfs de Tel Aviv agglomeratie raakt.

Net als andere kehillot in Israel en elders in de wereld, heeft ook het Nederlands College voor Rabbinale Zaken opgeroepen in verband met de Israel Gaza situatie extra tehilliem te zeggen, n.l. de psalmen 121 [zie afbeelding] en 130.

De rabbijnen B. Jacobs en R. Evers schrijven:

Door raket-beschietingen worden onze broeders en zusters in Israel getroffen. In de afgelopen jaren daalden honderden raketten neer op Israelische plaatsen. Israel verdedigt zijn burgers zoals het de taak is van iedere overheid.
De Wa’ad Harabbaniem – Nederlands College voor Rabbinale Zaken roept op tot extra Tora leren en het geven van extra Tsedaka voor goede doelen.

Daarnaast roepen wij u op tot het uitspreken van extra tefillot, te weten de Mizmoriem 121 en 130 (die u in de Tefilla vindt na het Middag-gebed voor Sjabbat).

Deze kunnen op Sjabbat-ochtend in de dienst ingevoegd worden na de Petiecha van Awienoe Sjebasjamajiem.

Moge er spoedig vrede zijn in Israel en de uiteindelijke verlossing voor het Joodse volk en de gehele wereld een feit worden.

Het is niet voor het eerst dit jaar dat de rabbijnen oproepen tot extra gebeden. Naar aanleiding van een aanslag op een bus Israelische toeristen in Bulgarije en ter nagedachtenis van de moord op Israelische deelnemers aan de Olympische Spelen in München 1972, werden ook extra gebeden ingelast.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.