5 Siewan 5781 | 16 mei 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
'Son of Hamas': 'Israël maakte een fout met staakt-het-vuren '
Publicatiedatum: zondag 25 november 2012 Auteur: Redactie | 932 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Gaza, Redactie, Staakt-het-vuren, Operation Pillar Defense, Mosab Hassan Yousef »
Volgens Mosab Hassan Yousef, de zoon van een van de oprichters van Chamas, zei afgelopen vrijdag dat Israël een fout heeft gemaakt door in te stemmen met een staakt-het-vuren met de terroristen uit Gaza. 

De auteur van het boek 'Son of Hamas' heeft jaren lang zijn leven geriskeerd om undercover te werken voor de Shin Bet, de Shabak: Sherut haBitachon haKlali; de Algemene Veiligheidsdienst. In die dagen werd hij "The Green Prince" genoemd, omdat hij ooit de Prince van Chamas was.

"Wat belangrijk is, is dat er dan tijdens het staakt-het-vuren gekeken moet worden naar de situatie en alles moet verwerkt worden. Ik geloof dat Shin Bet zijn best deed, maar laten we niet vergeten dat onze vijand een barbaar is die vrouwen en kinderen misbruikt als menselijk schild. In deze situaties zijn wij zeer beperkt, omdat we zorg hebben over het leven van onschuldige burgers."

Op de vraag hoe hij denkt over de mogelijkheid van een Israëlische grondoperatie in Gaza, antwoordde Yousef: "Er bestaat geen goede timing voor dit soort actie, maar ik weet zeker dat het een mogelijkheid is dat Israël zou moeten overwegen voor de toekomst."

Maar, "Israël moet niet Gaza opnieuw bezetten, maar ik geloof in de mogelijkheid om de grenzen waar Chamas wapens smokkelt te bewaken," ging Yousef verder, "ik geloof dat er sprake is in een nieuwe ronde van geweld tussen de twee partijen, want we weten dat zij tegenwoordig meer mogelijkheden hebben dan ooit tevoren. Ik ben er zeker van dat we ons op de toekomst moeten voorbereiden."

Yousef - die Chamas van binnenuit kent als zijn broekzak - is van mening dat Israël naar de mogelijkheid moet werken om het Chamas-regime in Gaza omver te werpen. De voormalige Shin Bet agent en 'Son of Hamas' zei: "Dit moet gebeuren, maar we moeten daar hard voor werken. Het is niet alleen nodig voor Israël, maar voor de hele mensheid. Chamas is in het leven geroepen om te vernietigen. Het is niet in staat te bouwen. Ik heb namelijk erg veel moeite aan te nemen dat Chamas in staat zal zijn een moderne staat te op te bouwen. Ik hoop dat hun leugens eens aan het Palestijnse volk wordt blootgesteld."

Hij prees de staat Israël door te zeggen dat "Israël helpt het Palestijnse volk meer dan wie dan ook. Iedere dag levert het elektriciteit en zelfs de salarissen van medewerkers komen uit de zakken van Israël. Ook bestaat een humanitaire hulp vanuit Israël die hulp biedt aan Gaza."

Tot slot wendde Mosab Hassan Yousef tot zijn vader Hassan Yousef en andere Chamas-leiders en zei: "Ik wil zeggen tegen de leden van de organisatie, met inbegrip mijn vader die naar dit interview luistert, dat dappere mensen niet achter kinderen verschuilen en raketten afschieten. Als ze een beetje moed hebben, zouden zij zich niet als ratten verbergen."

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.