24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Merkel haalt uit naar Iran en Syrië
Publicatiedatum: donderdag 08 februari 2007 Auteur: De Redactie | 1.159 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Iran, Syrië, Duitsland »
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft maandag fel uitgehaald naar Iran en Syrië, die volgens haar moedwillig het vredesproces in het Midden-Oosten dwarsbomen.

Tevens deed ze een oproep aan de internationale gemeenschap om nu alle mogelijkheden te benutten voor een oplossing in het Palestijns-Israëlische conflict. Merkel zei dat in een toespraak die zij hield in de Verenigde Arabische Emiraten, die ze aandeed tijdens haar rondreis door het Midden-Oosten. De Duitse bondskanselier bekritiseerde het Iraanse atoomprogramma en noemde het een destabiliserende factor in de regio. Zowel Iran als Syrië moesten het in haar toespraak ontgelden voor hun rol in de oorlog in Libanon van afgelopen zomer. Beide landen steunden de sjiitische beweging Hezbollah die in Libanon met Israël in bloedige strijd verwikkeld was.

Merkel is gedreven om successen te boeken in het vredesproces in de regio tijdens het halfjaar dat Duitsland het voorzitterschap van de Europese Unie bekleedt. Zo was ze onder meer de drijvende kracht achter de ontmoeting vorige week van het zogeheten Kwartet, het bondgenootschap waaraan vertegenwoordigers van de Verenigde Staten, de Verenigde Naties, de Europese Unie en Rusland deelnemen om vrede in het Midden-Oosten te bevorderen.

Gedurende haar rondreis sprak Merkel meermaals over haar eigen Oost-Duitse achtergrond en de Duitse hereniging. Ze zei daarbij dat de lessen die Duitsland in die periode leerde, haar nu motiveren om te proberen bij te dragen aan het vredesproces in het Midden-Oosten.
Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.