25 Kislew 5782 | 28 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Opstanden tegen de dictatoren van het Midden-Oosten een beweging naar de goede richting?
Publicatiedatum: woensdag 06 februari 2013 Auteur: Redactie | 988 keer gelezen
Arabische Lente, Redactie, Moslimbroederschap, Sharia »

Afb. en bijschrift Likoed NL. Van links naar rechts: Zine El Abidine Ben Ali (Tunesië), Ali Abdullah Saleh (Yemen), Muammar Khadaffi (Libië) en Hosni Mubarak (Egypte).

Vorig jaar begonnen we in de Gazastrook. Dit jaar is Libanon aan de beurt, volgend jaar Jordanië en in 2010 Egypte.'
Sheik Yazeeb Khader, politieke activist van Chamas in 2008

In navolging van de 'Paarse Lente' in 1968, ontstond in 2010 een politieke revolutie in Tunesië. Dit nadat een groenteman zichzelf in brand stak uit protest tegen de corruptie en willekeur van de autoriteit. Deze revolutionaire protest is de aanvang van de Arabische Lente. De Arabische Lente wordt door het Westen als een positieve politieke verschuiving in het Midden Oosten beschouwd. Maar is dat ook zo?

Na deze protesten moesten beruchte dictatoren het veld ruimen. Denk aan Ben Ali, Ghadaffi, Marzouki, Moebarak en zoals verwacht zal Assad deze rij sluiten.

Hoewel deze dictatoren corrupt waren, hebben de de volkeren in het Midden Oosten nu te maken met radicale moslims van de Moslim Broederschap die zo snel mogelijk de sharia willen invoeren, maar ook marteldoodstraffen zoals de kruisiging of tijdens een de pauze van een voetbalwedstrijd worden er publiekelijke executies uitgevoerd om het volk af te schrikken.

Daarnaast had Israël het betrekkelijk rustig toen de dictators uit de omringende landen nog aan de macht waren. Toen de Moslim Broederschap aan de macht kwam, werden de Camp David en de Osloakkoorden per direct ter discussie gesteld en het gevolg is dat de Palestijnen afgelopen november op de VN zijn afgestapt om de VN-status van de Palestijnse Autoriteit op te waarderen.

Sinds Moebarak het veld heeft geruimd voor de Moslimbroeder Morsi, vinden er dubieuze gebeurtenissen plaats aan de grens van Egypte en Israel. Na de Jom Kippoeroorlog in 1973 hebben Egypte en Israël namelijk afgesproken om van Sinaj een gedemilitariseerde zone te maken. Wanneer dit verdrag geschonden zou worden, kost dit Egypte 1 miljard dollar Amerikaanse steun. Morsi offerde daarom 16 Egyptenaren bij de grens op door hen door de militante Egyptische Tawhid dood te laten schieten. Met deze truc kon Egypte weer militaire posities in Sinaj innemen en raakten zij de Amerikaanse subsidie niet kwijt.

Onlangs heerst er een serieuze dreiging vanaf de Syrische kant. En we kunnen er gif op nemen dat Assad niet de opdracht gegeven heeft Israël eventueel aan te vallen. Aan de Brusselse onderzoeker – docent in geschiedenis en politieke wetenschappen – Pierre Piccinin heeft de oppositie in Syrië ruiterlijk toe gegeven dat “ze zich verwant voelen met de Moslim Broeders. Daar maken ze allerminst een geheim van.”

Ondertussen berust het niet op een toeval dat er sprake is van een Chamas én een Fatach. Zo is de taak van Chamas als dochtersorganisatie van de Moslims Broederschap Israël vanuit Gaza middels raketaanvallen van de kaart te vegen. Fatach heeft als taak om vanuit Yesha (Judea en Samaria waaronder ook Jeruzalem) via terroristische - en de politieke weg Israël aan te vallen.

En wat is het doel van deze Arabische Lente volgens de Moslim Broederschap en De Islamitische Winter? Moslim Broederschap geeft zelf antwoord: “Elke avond wanneer ik naar bed ga, bid ik dat ik bij het ontwaken mag zien dat Israël van de kaart is geveegd”, aldus Kamal al-Halbawi, een leider van de Moslimbroederschap.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.