21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Libanon schiet op Israƫlische gevechtsvliegtuigen
Publicatiedatum: vrijdag 23 februari 2007 Auteur: De Redactie | 1.336 keer gelezen
Libanon en Chizballah, IDF, Gabi Ashkenazi »
In het zuiden van Libanon heeft het Libanese leger met luchtafweergeschut geschoten op Israëlische gevechtsvliegtuigen die over Libanees grondgebied vlogen. Daarbij werden geen treffers gemeld. Volgens Libanon handelt Israël met zijn vluchten in strijd met de resolutie waarmee de Verenigde Naties afgelopen zomer een einde maakten aan de oorlog tussen Israël en Hezbollah.

Verkenningsvluchten

Israël voert al jaren verkenningsvluchten uit boven Libanon, ondanks hevige protesten van de Libanese regering. Libanon lijkt zich nu echter, afgaande op de salvo's van woensdag, harder op te stellen ten opzichte van Israël. Eerder deze maand vuurden Libanese militairen al op een bulldozer die zich vanuit Israël over de Libanese grens begaf in het zuiden van het land, waar zestienduizend Libanese soldaten gelegerd zijn.

Hezbollah
Israël vermoedt dat Hezbollah zich in Libanon aan het herbewapenen is, omdat er aanwijzingen zijn dat er vanuit Syrië wapens Libanon binnengesmokkeld worden. De nieuwe Israëlische legerleider Gabi Ashkenazi gaf te kennen dat Israël zich mogelijk gedwongen ziet om Hezbollah van de veronderstelde poging tot herbewapening te weerhouden. Eerder hadden Israëlische functionarissen gezegd dat de twaalfduizend VN-troepen die momenteel in Libanon gelegerd zijn, niet genoeg doen om de wapensmokkel tegen te gaan.
Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.